Deilig gresskarsuppe
Med denne årstiden følger det med tettpakkede hoder og rennende neser for noen hver. Da er suppekuren løsningen! Jeg er helt overbevist om at hete supper, akkurat så fyrige at det brenner litt i en tett hals når de renner ned, er det som skal til for å fordrive en pågående forkjølelse. Frysende og svettende på én gang, kan du slurpe i deg en stor bolle av denne glødende, gule suppa, mens vannet pipler fram i panna. Her slår både varmen og chilien inn.
Når alt dette er sagt, må det også sies at du kan gjerne være helt frisk og rask når du setter deg til med en bolle gresskarsuppe også! Flammende, gul suppe er bestandig riktig!
Oppskrift på gresskarsuppe
til 4 personer
2 små løk
3 fedd hvitløk
2 cm fersk ingefær
1 rød chili
2 ss olivenolje
½–1 ts salt
1 gulrot
1 ¼ kg ferdig renset gresskarkjøtt
¼ ts tørkede chiliflak
¼ ts malt spisskummen
½ ts malt koriander
½ ts gurkemeie
godt med nykvernet pepper
3 dl creme fraiche
Rens og finhakk løkene, hvitløken, ingefæren og chilien (med eller uten frø) og ha i en kasserolle sammen med olivenoljen og saltet. La det surre på forholdsvis svak varme i noen minutter til løken har blitt blank og myk. Skrell gulroten og gresskaret og del dem i små terninger. Ha det i kasserollen sammen med krydderet. La alt surre noen minutter til.
Ha i 2 1/2 dl av creme fraichen og kok opp (resten gjemmer du til serveringen). Sett på et lokk og la suppa koke til gulrot- og gresskarbitene er møre. Det tar 10-15 minutter.
Mos du det hele til en klumpfri suppe med en stavmikser, food processor eller en blender. Heller du suppa over i en blender, må du være forsiktig, for dette er varmt og min erfaring er at lokket på blenderen innimellom finner det for godt å hoppe i lufta.
Hell suppa tilbake i kasserollen (dersom den har blitt most et annet sted enn i kasserollen) og kok opp igjen. Tilsett nok vann til at du får en passe konsistens. Smak til med salt og pepper.
Fordel suppa over i suppeskåler og legg i en god klatt med creme fraiche. Her pynter jeg også med noen timianblader.
Blir suppa stående en stund før servering, og dermed tykner til, kan du bare spe den ut igjen med litt vann.
God middag!
[…] har allerede lagt ut én oppskrift, nemlig denne gresskarsuppa. I denne bruker jeg russisk yoghurt som er en tykkere og fetere yoghurttype enn de vanlige, og som […]
Supergod!
Kjempefornøyd med alle de oppskriftene dine som jeg har prøvd!
Så hyggelig å høre, Astrid 🙂