Ponzusaus og grillet brokkoli!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ponzusaus og grillet brokkoli!

En av sommerens store slagere på tilbehørsfronten, er grillet brokkoli i ponzusaus! Det er knallgodt, superenkelt å lage og passer til veldig mye forskjellig mat.

Jeg smakte det første gang da vi var ute og spiste på Pinerolo Americano på Solli Plass i Oslo tidligere i sommer. Da spiste jeg også kjempegod grillet mais med chilimajones og parmesan – som du ser på bildet under. Klikk deg inn her for å komme til den oppskriften!

Ponzusaus er ypperlig å bruke til mye mer enn grillet brokkoli også! Vil du lage snacksemat på 1 minutt, kan du skjære opp noen tynne skiver rå laks og servere sammen med ponzusausen, syltet ingefær og wasabi. Herlig!

Oppskrift på ponzusaus
½ rød chili
saft av 1 lime eller sitron
1 dl soyasaus
½ dl vann
2 ss riseddik (bruk hvitvinseddik om du ikke får tak i riseddik)
1 ss flytende honning
1 ½ ss sesamfrø

Brokkolien
1 brokkolihode
1-2 ss olivenolje

Finhakk chilien, med eller uten frø. Jeg bruker å ta dem med. Ha det i en bolle sammen med limesaften og resten av ingrediensene. Rør det sammen til honningen er oppløst. Ferdig!

Del opp brokkolien i passe buketter. Jeg liker å lage så lange og slake buketter som jeg greier. Fordel olivenoljen over dem og legg dem på en skikkelig varm grill, eventuelt grillpanne, til de begynner å bli litt svartflekkete. Legg dem over i en liten serveringsskål og fordel ponzusausen over.

Brokkolien kan gjerne serveres med en gang, men tåler også å stå en stund.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon