Tomatsausen som kan brukes til (nesten) alt!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tomatsausen som kan brukes til (nesten) alt!

Har du først lært deg en god  grunnoppskrift på tomatsaus, er det nesten som å lære seg å sykle. Du kan sykle fort, sakte, langt og kort. Og du kan sykle på både damesykkel, BMX, racer- og terrengsykkel. Og så trenger du litt mer øvelse før du greier å sykle på en enhjuling! Ha ha ha!

Tomatsausen er grunnpilaren til både pizza, spagetti og kjøttsaus, tomatsuppe, pizzaboller, moussaka, huevos rancheros (mexicanske speilegg i tomatsaus), kjøttboller i tomatsaus, minestrone….. Ja, du skjønner tegningen. Den kan brukes til (nesten) alt!

Jeg lager sikkert tomatsaus i gjennomsnitt 2 ganger i uka – hver eneste uke, så det er definitivt en grunnpilar i vårt kosthold.

Det er noen ting som jeg synes er superviktig når jeg lager tomatsausen. Det er å bruke gode hermetiske tomater – ikke alt av hermetikk smaker like godt – og det er å koke den lenge nok til at du får en søtlig smak av sausen. Jeg liker den ikke når den smaker surt. Har du god tid, kan du la sausen stå å putre i en time. Det er sjelden jeg tar meg tiden til det, og da bruker jeg en splæsj med Il Torrione Balsamicoeddik i sausen for å få frem både sødmen og litt av den dybden som lang koketid gir. Og da har jeg fiks ferdig tomatsaus på 15 minutter.

Her har jeg laget steg for steg-bilder på hvordan jeg lager sausen! Marker gjerne oppskriften som en favoritt, så finner du lett fram neste gang du skal lage tomatsaus.

Lykke til!

Tomatsausen som kan brukes til (nesten) alt

1 porsjon

2 sjalottløker
1 fedd hvitløk
2 ss Ybarra olivenolje
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 ts tørket oregano
2 bokser hakket, hermetisk tomat
1 dl vann
2 ss Il Torrione balsamicoeddik
en liten klype sukker

Finhakk løkene og hvitløkfeddet og ha i en kjele sammen med olivenoljen, litt salt og pepper. La det surre på litt under medium varme til løken har blitt blank og myk.

Ha i oreganoen og la det surre litt til før du heller i de hermetiske tomatene og vannet. Kok opp og la det småkoke i 8-10 minutter.  Rør inn balsamicoeddiken og la det småkoke før du smaker til og kjenner om du må ha mer salt og pepper og eventuelt en liten klype sukker.

Nå kan du bruke dette som grunnlaget til alt jeg har listet opp tidligere i teksten, og helt sikkert veldig mye mer!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen.

2 svar til “Tomatsausen som kan brukes til (nesten) alt!”

  1. Ser aldeles nydelig ut! Utfordringen får meg/ oss med allergier mot hvitløk og løk`er er nettopp hvitløk og løk! Men, jeg lager tomatsaus, jeg, og da hakker jeg småbiter av f.eks gulrot og syrlige eplebiter, freser som beskrevet og fortsetter på akkurat samme måte!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon