Min beste pizzasaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 40 minutter / 5 minutter

Porsjoner: 1

Min beste pizzasaus

Riktig overskrift er egentlig «Mine beste pizzasauser», men det er ikke like Googlevennlig, så da ble det i entall istedenfor! Ha ha ha! Googleoptimalisering er nemlig en ganske så viktig del av det å drive matblogg, for om du ikke får frem mine forslag når du søker etter en oppskrift, blir det lite trafikk her inne. Sånn er det!

Og mine beste pizzasauser er én kokt pizzasaus og én frisk pizzasaus.

LES MER! Her finner du oppskriften på HJEMMELAGET PIZZADEIG TIL ITALIENSK PIZZA

Frisk eller kokt pizzasaus? Hva er best?

Før kokte jeg bestandig pizzasausen min, men etter å ha testet ut å lage rett fra hermetiske tomater – uten kokingen – er det det jeg som oftest bruker når jeg skal lage tynne, italienske pizzaer. Iallfall på sommeren. Den gir en litt mer friskhet i smaken på den ferdige pizzaen.

Men når det er kaldt ute og jeg vil ha en litt rundere smak på pizzaen min, ja da velger jeg den kokte. Du får prøve ut begge to og gjøre deg opp din egen mening.

PS! Den kokte pizzasausen er helt super å bruke som utgangspunkt til stort sett alle tomatbaserte pastaretter.

LES MER! Knallgod HJEMMELAGET LASAGNE

Jeg må si noen ord om hermetiske tomater, som jo utgjør mesteparten av disse to pizzasausene; det er ikke det samme hvilke hermetiske tomater du bruker. Noen hermetiske tomater smaker skikkelig friskt og godt, mens noen smaker nesten mer metall enn tomat. Neste gang du kjøper deg en boks eller tre, kan du prøvesmake tomatsausen i hermetikkboksen, før du gjør noe mer med den. Synes du den smaker bra rett ut fra boksen, er det et bra grunnlag for å lage en god saus. Om ikke, så velg et annet merke neste gang. Fra vanlige dagligvarebutikker ender jeg ofte opp med hermetiske cherrytomater.

LES MER! Her finner du alle PIZZAOPPSKRIFTENE jeg har på bloggen!

PS! Jeg bruker Fru Timians Pizzakrydder i begge sausene (det må jeg jo nesten gjøre ettersom jeg har mitt eget pizzakrydder. Ha ha ha). Om du ikke har det, smaksetter du sausen med litt salt og pepper og et lite dryss tørket oregano istedenfor.

Her finner du Fru Timians pizzakrydder i nettbutikken!

Ingredienser

Kokt pizzasaus
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
400 g hermetiske tomater
2 dl vann
2.5 ts fru timians pizzakrydder
1 ss fru timian kremet balsamico med dadler

Frisk pizzasaus
1 fedd hvitløk
400 g hermetiske tomater
1 ss tomatpuré
2 ts fru timians pizzakrydder
0.5 ts sukker

Slik gjør du

Sånn lager du den kokte pizzasausen

Finhakk sjalottløken og hvitløkfeddet og ha det i en kjele sammen med olivenoljen. La det surre på forholdsvis svak varme i 5 minutter, til løken er helt myk og blank. Ha i resten av ingrediensene, kok opp og la det småkoke i 18-20 minutter.

Mos tomatene med en gaffel. Smak til for å kjenne om sausen er passe krydret. Tilsett den kremede balsamicoen på slutten av koketiden.

Sånn lager du den friske pizzasausen

Grovhakk hvitløkfeddet og ha det i en blender eller beholder for stavmikser sammen med resten av ingrediensene. Mos det sammen. Smak til for å kjenne om den er passe krydret.

LES MER! Her finner du alle PIZZAOPPSKRIFTENE jeg har på bloggen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon