Hjemmelaget surkål
Om du aldri har testet ut hjemmelaget surkål, kommer herved en oppfordring fra meg! Test det ut, og du vil aldri gå tilbake til den du kjøper i pose. Iallfall ikke når det skal serveres festmat i heimen. Den hjemmelagde versjon smaker så mye bedre. Og så er den dessuten er med på å spre herlig julelukt i kjøkkenet.
Jeg elsker hjemmelaget surkål! Med finsnittet kål, godt smør og karve!
Her kommer en liten kuriositet når det kommer til karve, for nesten all karven som bli produsert i Norge kommer fra Inderøya, hvor jeg vokste opp. Nå tror jeg kanskje at mesteparten av karven brukes for å lage akevitt, men jeg tenker at jeg har med meg litt hjemmefra når jeg drysser karven over i kjelen også!
PS! Hjemmelaget surkål er god å bruke til veldig mange andre middager enn julemiddagen også!
LES OGSÅ: Sånn lager du hjemmelaget rødkål!
LES OGSÅ: Sånn langtidssteker du ribben for å få garantert sprø svor!
Ingredienser
1 kg kål
1 ts karve
50 g smør
25 g sukker
0.5 ts salt
2 ss hvitvinseddik
2 dl eplejuice
Slik lager du hjemmelaget surkål
Skjær kålen i tynne strimler og ha i en kasserolle sammen med resten av ingrediensene. Legg på lokk og kok opp. La det småkoke i ca. 1 ½ time. Rør rundt av og til. Smak til med salt og pepper.
Så enkelt er det å lage hjemmelaget surkål!