Hjemmelaget surkål

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time 30 minutter

Porsjoner: 6

Hjemmelaget surkål

Ja, jeg vet det bruker å være priskrig på surkål i pose til jul, men glemmer du den, kan du særdeles enkelt lage deg din egen hjemmelagde versjon som smaker mye bedre. Og som dessuten er med på å spre herlig julelukt i kjøkkenet.

Jeg elsker hjemmelaget surkål! Med finsnittet kål, godt smør og karve.

Her kommer en liten kuriositet når det kommer til karve, for nesten all karven som bli produsert i Norge kommer fra Inderøya, hvor jeg vokste opp. Nå tror jeg kanskje at mesteparten av karven brukes for å lage akevitt, men jeg tenker at jeg har med meg litt hjemmefra når jeg drysser karven over i kjelen også!

PS! Hjemmelaget surkål er god å bruke til veldig mange andre middager enn julemiddagen også!

LES OGSÅ: Sånn lager du hjemmelaget rødkål!

LES OGSÅ: Sånn langtidssteker du ribben for å få garantert sprø svor!

Ingredienser

Surkålen
1 kg kål
1 ts karve
50 g smør
25 g sukker
0.5 ts salt
2 ss hvitvinseddik
2 dl eplejuice

Slik gjør du

Skjær kålen i tynne strimler og ha i en kasserolle sammen med resten av ingrediensene. Legg på lokk og kok opp. La det småkoke i ca. 1 ½ time. Rør rundt av og til. Smak til med salt og pepper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon