Har du en god grunnoppskrift på hvit saus er det lett å gjøre endringer på den ut fra hva du skal bruke den til.

Du kan selvfølgelig koke kraft å bruke i sausene dine, men hverdagene hjemme hos meg er iallfall av et sånt slag at det ikke skjer. Og da bruker jeg fond fra flaske med verdens beste samvittighet. Da går det superkjapt å lage en god saus.

I denne sausen bruker jeg fond fra Touch of Taste og jeg varierer hvilken jeg bruker ut fra hva sausen brukes til. Skal den hvite sausen til fisk, bruker jeg fiskefond, og skal jeg ha den til kålstuing eller lasagne, er kyllingfonden fin å bruke.

Klikk deg inn for å komme til oppskrift på brun saus og kyllingsaus!

Hvit saus – grunnoppskrift 

til 4 porsjoner

30 g smør
40 g hvetemel
4 dl vann – evt. halvparten med vann og melk
2 ss Touch of Taste fond – kylling- eller fiskefond
½ dl matfløte
nykvernet pepper
evt. litt salt

Smelt smøret. Rør i hvetemelet før du sper med ca. 1/3 av væsken. La væsken koke opp før du rører i sausen. Rør ut alle klumper før du sper med resten.

La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper på slutten. Det er salt i fondene, så det er ikke sikkert at du trenger mer salt.

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen. 

Print Friendly, PDF & Email

Readers comments

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *