Denne kyllingsausen er superkjapp å lage og den smaker skikkelig godt. Den er helt topp å servere til stekt og ovnsbakt kyllingfilet og kyllinglår.

Når jeg steker kyllingfiletene, bruker jeg også bestandig å koke ut pannen jeg stekte i, for så å tilsette det i sausen. Det er veldig fint å gjøre også når man bruker fond. Bare utkoking av pannen gir for lite smak, men sammen med fonden blir det supert.

Her finner du også oppskrift på kjapp og god hvit saus og brun saus!

Kjapp og god kyllingsaus

4 porsoner

30 g smør
½ sjalottløk
4 dl vann – inklusive evt. utkokt fra panne*
2 ss Touch of Taste kyllingfond
½ ts tørket Provancekrydder
½ ts paprikapulver
½ dl matfløte
nykvernet pepper
evt. litt salt

Når du er ferdig med å steke kjøtt i stekepannen, tar du ut kjøttet og legger det til side. Tilsett så ca. 1 dl med vann i den varme pannen og rør i bunnen slik at stekefettet og smaken av kjøttet løsner fra pannen. Ha det i sausen.

Hvis du lager sausen mens kjøttet steker, holder du tilbake ca. 1 dl av væsken og tilsetter så væsken etter utkokingen mot slutten av sauskokingen. Det passer sikkert best i forhold til matlagingen.

Smelt smøret. Finhakk sjalottløken og la den frese med sammen med smøret. Rør i hvetemelet før du sper med ca. 1/3 av væsken. La væsken koke opp før du rører i sausen. Rør ut alle klumper før du sper med resten.

La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper på slutten. Det er salt i fondene, så det er ikke sikkert at du trenger mer salt.

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen. 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *