Tomatsuppe med brødkrutonger og pesto

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tomatsuppe med brødkrutonger og pesto

Hjemmelagd tomatsuppe både smaker supergodt og gjør bra for kroppen. Når den da i tillegg er kjapp å lage, kan man ikke annet enn å fryde seg!

I det siste har jeg begynt å lage brødkrutonger av ganske så grovt brød når jeg skal bruke det i supper som dette. Ja, jeg bruker også gjerne helt mørkt rugbrød til krutongene. Det grove brødet gir masse god smak. Vi fikk det servert på en cafe da vi var på tur i København i fjor sommer.

Du kan gjerne tilsette noen dråper Tabasco i pestoen hvis du vil ha litt mer punsh i smaken. Du kan også lage pestoen av en tilsvarende mengde ruccolasalat eller bruke halvparten av basilikum og halvparten av ruccola.

Tomatsuppe med brødkrutonger og pesto

Oppskrift på tomatsuppe med brødkrutonger og pesto til 4 personer

Tomatsuppa
1 fedd hvitløk
2 løk
2 ss olivenolje
1 ts tørket oregano
2 bokser hakkede hermetiske tomater
3 dl matfløte eller melk
½ ts salt
nykvernet pepper

Brødkrutonger
4 skiver daggammelt brød, gjerne grovt
3 ss olivenolje
1 ts tørket oregano
litt Maldonsalt

Basilikumpesto
10 g pinjekjerner
25 g parmesan
1 fedd hvitløk
½ stor potte basilikum
½–¾ dl olivenolje
½ ts salt
nykvernet pepper
saft av ca. ¼ sitron

Tomatsuppe med brødkrutonger og pesto

Hakk opp hvitløken og løken til suppa ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen. La det surre på litt under medium varme i 4–5 minutter. Ha i de hermetiske tomatene. Kok opp og la det småputre i 10-15 minutter. Mos suppa enten med en stavmikser eller i en blender. Ha den tilbake i kasserollen, tilsett fløten eller melka og kok opp. Smak til med salt og pepper.

Mens suppa koker, lager du brødkrutongene. Det er fint å bruke litt grovt brød. Da blir det mer smak av krutongene. Skjær eventuelt vekk skorpen på skivene før du deler dem i små terninger. Stek dem i en stekepanne sammen med oljen og krydderne på forholdsvis svak varme til de blir sprø og gyllenbrune.

Ha pinjekjernene til pestoen i en tørr stekepanne over medium varme og rist dem til de blir brunflekkete. Lag pestoen enten i en morter, med en stavmikser eller i en matprosessor. Knus hvitløkfeddet i morteren sammen med saltet. Ha i pinjekjernene og mos det sammen. Så har du i basilikumen og knuser den også. Riv parmesanen og tilsett før du sper med olivenoljen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Lager du den med stavmikser eller matprosessor, spiller ikke rekkefølgen noen stor rolle. Bare kjør knivene rundt til alt er most sammen og du har fått en jevn og fin pesto.

Tomatsuppe med brødkrutonger og pesto

Hell suppa over i suppeskåler og fordel brødkrutongene og pestoen på toppen.

Tomatsuppe med brødkrutonger og pesto Tomatsuppe med brødkrutonger og pesto

 

God middag!

 

Følg gjerne Fru Timians matblogg også i andre sosiale medier:

Tomatsuppe med brødkrutonger og pesto

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon