Ja, jeg har flere oppskrifter på kjøttboller i tomatsaus på bloggen fra før av, men en god ting kan jo ikke gjentas for ofte! Ikke sant? Det er noe med kombinasjonen tomatsaus, kjøttboller og pasta som er nærmest uslåelig. En sann crowd pleaser!

Dagens kjøttboller er laget av en blanding av vanlig kjøttdeig – som er laget av storfe – og svinekjøttdeig. Kombinasjonen av de to gir både god saftighet og en god smak. Du kan selvfølgelig også bruke bare én av typene, dersom det passer best!

Jeg spiser med glede kjøttboller i tomatsaus til middag både på hverdager og helgedager! Håper du blir fristet til å prøve ut disse også.

Ostagratinerte kjøttboller i tomatsaus

til 4 personer

Kjøttbollene
1 liten løk
2 fedd hvitløk
250 g kjøttdeig
250 g svinekjøttdeig
1 ts tørket oregano
1 ts salt
godt med nykvernet peper
1 ss olivenolje til steking

Tomatsausen
1 liten gulrot
1 liten løk
1 fedd hvitløk
1 stilk stangselleri
2 ss olivenolje
1 ts salt
nykvernet pepper
2 bokser, á 4 dl, hakkede hermetiske toamter
1 dl vann
1 ts tørket oregano

75 g mozzarella eller annen hvitost til gratinering
400 g pasta etter eget ønske

Jeg bruker å starte med tomatsausen. Så setter jeg på pastavannet, skrur grillelementet på stekeovnen på maks varme før jeg til slutt begynner med kjøttbollene.

Skrell gulroten og riv den på den grove siden av rivjernet. Skrell og finhakk løken, hvitløken og stangselleriet og ha alt dette i en kjele sammen med olivenoljen, salt og peppe og la det surre på medium varme i 4-5 minutter, til løken har blitt myk og blank. Ha i de hakkede, hermetiske tomatene, vannet og oreganoen. Kok opp og la det småkoke mens du gjør klar resten av middagen. Smak til for å kjenne om den er passe krydret. Dersom den kjennes litt  sur/bitter ut i smaken etter ca. 15 minutters koketid, kan du tilsette 1/4 ts med sukker.

Kok pastaen etter anvisning på pakken.

Skrell og finhakk løken og hvitløkfeddene til kjøttbollene og ha dem i bolle sammen med resten av ingrediensene. Rør det sammen. Ikke arbeid for hardt med deigen, for da risikerer du at du får tørre og seige kjøttboller.

Rull ut til 16 kjøttboller. Varm oljen i en stekepanne og brun kjøttbollene på høy varme, rundt det hele.

Hell tomatsausen over i en ildfast form og plasser kjøttbollene rundt omkring i sausen. Riv osten og dryss over. Sett formen under grillelementet og gratiner til osten har smeltet og fått gyllenbrune flekker.

Hell den ferdigkokte pastaen over i et dørslag og la det renne av.

God middag!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *