Kjøttboller med pasta og tomatsaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kjøttboller med pasta og tomatsaus

Jeg er et forholdsvis praktisk anlagt menneske. Iallfall når det kommer til å finne løsninger på en del av hverdagens små og store utfordringer. Middag, for eksempel, kan til tider være en kjempesvær utfordring. Hvordan få tid til å lage og spise middagen før alle fritidsaktivitetene? Hvem skal gå i butikken? Og hva skal vi spise?

En av mine løsninger ligger i fryseboksen. Her kan det ligge mange skatter!

Når jeg lager kjøttboller ruller jeg alltid ut minst dobbel porsjon, og tomatsausen både triples og firdobles før den plasseres i små poser i fryseren. Halvstekte pizzabunner og singelfrosne kebabspyd finner også veien ned i den store kulda.

Oppskriften på tomatsausen er en ordentlig universalsaus. Jeg bruker den til kjøttbollene, til pizza, til lasagne, oppi gryteretter og andre steder hvor en god tomatsaus er påkrevd. Sper du den ut med melk og så moser den helt glatt, har du en god tomatsuppe.

Her er oppskriften på kjøttbollene og tomatsausen.

Kjøttboller med pasta og tomatsaus

Dette trenger du for å lage kjøttboller med pasta og tomatsaus til 4 personer
(husk å doble oppskriften hvis du ønsker å fryse ned til en senere middag også)

Kjøttbollene – ca. 40 stk
2 ss parmesan
1 fedd hvitløk
10-15 gressløkstrå
10-15 basilikumblader
500 g karbonadedeig eller kjøttdeig
1 egg
½ ts knust eller malt spisskummen
1 ts tørket oregano
1 ss brødrasp eller semulegryn
1 ts salt
pepper

Tomatsausen
2 fedd hvitløk
1 liten løk
2 ss olivenolje
2 bokser hermetisk hakket tomat
1 ts tørket oregano
1 ts sukker
1 ts salt
pepper
1 ss balsamicoeddik (kan utelates)

Sett stekeovnen på 200 grader.

Riv parmesanen og hvitløken på den fineste sida av rivjernet. Hakk opp krydderurtene og ha alle ingrediensene i en bolle. Bland alt godt sammen. Fukt håndflatene med kaldt vann og form små kjøttboller. Legg dem over på et bakepapirkledd stekebrett.

Stekes midt i ovnen i 10 minutter.

Lager du en ekstra porsjon til frysing, dekker du stekebrettet med de rå kjøttbollene med plastfolie og setter det i fryseren. Når bollene er fryst, legger du dem over i en pose. Ta kjøttbollene ut av fryseren og la dem tine (det gjør dem på 15 minutter) før du steker dem på samme måte som over.

Kjøttboller med pasta og tomatsaus

Finhakk hvitløken og løken til tomatsausen og ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen. La det surre på svak varme i 3–4 minutter, til hvitløken er blank og fin. Ha i tomatene, oregano, sukker, salt og pepper og la sausen småkoke i 20-25 minutter. Den kan gjerne stå litt lenger også.

Har du en god balsamicoeddik, tilsetter du den og smaker for å kjenne om det er passe med krydder. Tomatsausen kan lett fryses ned i porsjonspakker.

Kjøttboller med pasta og tomatsaus

God middag!

2 kommentarer til “Kjøttboller med pasta og tomatsaus”

  1. Jeg er også en stor fan av frysen som redning de dagene vi har det travelt. Jeg koker som regel ekstra ris når jeg først gjør det, siden jeg bruker brun ris. Den deler jeg opp i porsjonsposer og fryser, da er det enkelt til risotto eller stekt ris. Før jul, da kalkunen var på tilbud, hadde vi også kalkunstekemaraton hjemme, hvor vi spiste kalkun i en uke og frøs ned både brystfileer, avskår og skråg. Nå kan vi koke kraft på skråg og innmat, også lage suppe på det samt servere kalkunfile kjapt til middag.
    Deilig å vite at jeg har mat hvis det skulle være nød.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon