Lasagne slik som kokkene lager den

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer

Porsjoner: 8

Lasagne slik som kokkene lager den

Har du lyst på kokkeversjonen av lasagne?

Jeg kan jo selvfølgelig ikke si at dette er måten alle kokker lager lasagne på, men det jeg vet er at mange restauranter, som har lasagne på menyen, bruker en blanding av kvernet storfekjøtt og svinekjøtt i kjøttsausen sin. De to er en god kombo i forhold til smak og fettinnhold. For å frese opp smaken enda litt, bruker jeg også litt bacon i denne kjøttsausen.

Jeg må si noen ord om de hermetiske tomatene som du bruker i kjøttsausen, for det er veldig stor forskjell i smak på de ulike merkene. Det kan være lurt å ta en liten prøvesmak av tomatene, før du koker dem, neste gang du kjøper hermetiske tomater, bare for å sjekke smaken. Hermetiske tomater skal smake tomat og ikke blikkboks og de skal heller ikke være veldig utvannet i smaken.

Har du tid, er det kjekt å la tomatsausen koke en times tid før du blander inn kjøttet og bruker den i lasagnen. Da kommer sødmen fra tomatene ekstra godt frem.

LES MER! Min TRADISJONELLE HJEMMELAGDE LASAGNE

PS! Du kan bruke den samme kjøttsausen hvis du vil lage deg en deilig spagetti bolognese!

LES MER! Hjemme hos oss har vi bestandig HVITLØKSDRESSING til lasagnen!

Kos deg med deilig mat!

Ingredienser

Tomat- og kjøttsaus
2 gulrot/gulrøtter
2 stilk(er) stangselleri
1 løk
1 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
2 ss tørket oregano
2 ts salt
nykvernet pepper
2 ss tomatpuré
2 dl hvitvin
4 boks(er) hermetiske tomater
150 g bacon
500 g karbonadedeig
500 g svinekjøttdeig

Ostesaus
75 g smør
75 g hvetemel
7.5 dl melk
1.5 ts salt
nykvernet pepper
muskatnøtt
150 g ost
85 g parmesan
500 g lasagneplater

*Finner du hermetiske plommetomater, er det helt supert å bruke. Hvis ikke, kan du gjerne bruke hermetiske cherrytomater.

Slik lager du lasagne slik som kokkene lager den

Skrell gulrøttene, vask stangelleriet og rens løken og hvitløken før du skjærer gulrøttene og stangsellerie i helt små terninger. Skjær først ca. ½ cm tykke siver, så i staver før du deler i terninger. Løken og hvitløken finhakker du.

Ha det i en kjele sammen med olivenoljen og la det surre på medium varme sammen med oreganoen og litt av saltet og pepperen, i 4-5 minutter til det dufter godt.  Tilsett tomatpuréen og stek den med i 1 imnutt før du heller i hvitvinen og lar den koke inn i 1 minutt. Så har du i de hermetiske tomatene og koker opp. La tomatsausen småkoke under lokk den kommende timen. Mos tomatene og la det syde videre.

Del baconet i småbiter og brun det på høy varme i en stekepanne. Ha det så over i tomatsausen – som nå har kokt i ca. 1 time. Fettet heller du ut. Tilsett litt olivenolje og stek så karbonadedeigen, deretter svinekjøttdeigen og ha i tomatsausen. La det koke med i 15-20 minutter. Smak til for å kjenne om tomatsausen må krydres mer.

Ostesausen

Smelt smøret til ostesausen og rør inn hvetemelet. Spe med melken, litt om gangen. La melken koke opp mellom hver speing, før du rører den ut. Da er det enklest å få en helt klumpfri saus. Spe til du får en tykk, hvit saus.

Rør inn halvparten av saltet, godt med nykvernet pepper og riv inn litt muskatnøtt. Riv osten og tilsett litt over halvparten av begge ostetypene. Smak til sausen for å kjenne om den må saltes mer eller ikke. Sett den til side.

Sånn setter du sammen lasagnen

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Nå er det klart for å sette sammen lasagnen i en ildfast form. Tomatsaus, ostesaus og pastaplater, tomatsaus, ostesaus og pastaplater…… Du skjønner tegningen. Avslutt med resten av osten på toppen.

Jeg greier aldri helt å beregne hvor mange lag det skal bli, jeg bare fyller på til alt er brukt opp, og formen er full. Formen jeg brukte her, er 26 x 35 cm.

Stek lasagnen i ca. 15-20 minutter, til det bobler godt og den har blitt herlig gyllebrun. La gjerne lasagnen stå i 10 minutter før servering.

8 kommentarer til “Lasagne slik som kokkene lager den”

    • Hei Anne-Marit! Du kan bruke tilsvarende mengde med en buljong istedenfor. Jeg skal skrive det inn i oppskriften også 🙂

  1. Veldig god smak men brukte 2 løk og 2 fedd hvitløk ( kunne sikkert brukt ett fedd til..) Brukte også en grønnsaksfond og blandet i ca 2 dl kokende vann istedenfor vin. Det ble veldig godt med parmesanost i lasagne. Absolutt å anbefale!

    • Så hyggelig å høre, Liv Heidi! Det er bestandig kjekt å kunne lage litt sine egne vrier av ting – både ut fra smak og ut fra hva man har tilgjengelig 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon