Kjøttboller og spagetti i skjønn forening
Selv om jeg ikke er verdens beste planlegger, for det er jeg virkelig ikke, er jeg såpass framsynt at jeg, når jeg først har litt tid og allerede har tenkt å lage kjøttboller, lager dobbel porsjon hvor jeg da fryser ned halvparten før jeg steker dem. Så har jeg en hverdagsmiddag, en dag hvor tiden er litt knappere, på null komme svisj. Rå kjøttboller fyser jeg bestandig ned enkeltvis på et plastkledd stekebrett for så å putte over i en frysepose så snart de har fryst.
Kjøttboller og spagetti er bestandig en stor vinner i heimen!
Dette trenger du for å lage kjøttboller og spagetti til 4 personer
Kjøttbollene
2 selleristilker
1 ss olivenolje
500 g karbonadedeig eller kjøttdeig
1 egg
1 ts tørket oregano
1 ss brødrasp eller semulegryn
1 ts salt
pepper
olje til steking
300 g fullkornsspagetti
salt
Tomatsausen
2 fedd hvitløk
1 liten løk
2 ss olivenolje
2 bokser hermetisk hakket tomat
2 dl melk
1 ts tørket oregano
1 ts sukker
1 ts salt
pepper
1 ss balsamicoeddik
Start med tomatsausen.
Finhakk hvitløken og løken og ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen. La det surre på svak varme i 3–4 minutter til løken er blank og fin. Ha i tomatene, melken, oregano, sukker, salt og pepper og la sausen småkoke i 20-25 minutter. Den kan gjerne stå litt lenger også.
Har du en god balsamicoeddik, tilsetter du den før du smaker for å kjenne om det er passe med krydder.
Vask selleristilken til kjøttbollene godt og finhakk den. Ha den i en stekepanne sammen med oljen og la den surre på ganske svak varme i noen minutter til den har blitt myk. Legg den over på et fat til avkjøling.
Ha karbonade- eller kjøttdeig i en bolle sammen med resten av ingrediensene, inkludert selleribitene. Rør og bland det godt sammen.
Fukt håndflatene med kaldt vann og form små kjøttboller.
Stek kjøttbollene på litt over medium varme i en stekepanne med oliven- eller rapsolje i 6-7 minutter til de er gjennomstekte.
Kok pastaen i godt saltet vann i en stor kasserolle.
Server gjerne nyrevet parmesan til.
Tar du opp frosne kjøttboller fra fryseren, kan du gjerne la dem tine på kjøkkenbenken i 20 minutter før du enten steker dem i panna som her, eller legger dem på et stekebrett og steker dem i stekeovnen, som du har forvarmet til 200 grader.
Tomatsausen er også fin å lage dobbel porsjon av for så å fryse ned det du ikke trenger.
God middag!