Pasta bolognese

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time 45 minutter

Porsjoner: 4

Pasta bolognese

En god kjøttsaus er perfekt å bruke til både lasagne og når det er pasta bolognese som står på menyen. Det tar litt tid å lage den, for den blir best når den får stå å putre på kjelen noen timer, så derfor kan det være lurt å lage en stor porsjon når du først er i gang, og fryse den ned i porsjonspakker.

LES MER! Sånn lager du LASAGNE SLIK SOM KOKKENE LAGER DEN!

Noen ganger har man tiden til rådighet for å kunne lage en kjøttsaus som dette, mens man andre ganger trenger god smak på betydelig kortere tid. For å få det, kan du sjekke ut denne oppskriften på SPAGETTI OG KJØTTSAUS som er skikkelig kjapp å lage.

Ettersom jeg kjører en skikkelig luksusvariant på kjøttsausen her, gikk jeg for en riktig så bra pastavariant også. Du bruker din favoritt.

Ingredienser

Kjøttsausen
1 gulrot
1 stilk(er) stangselleri
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 ss tørket oregano
1 ts salt
0.5 ts nykvernet pepper
1 ss tomatpuré
1 dl hvitvin
2 boks(er) hermetiske tomater
75 g bacon
250 g karbonadedeig
250 g svinekjøttdeig

300 g tagliatelle
1 ss salt
25 g parmesan

Slik gjør du

Skrell gulroten, vask stangelleriet og rens løken og hvitløken før du skjærer gulrøttene og stangselleriet i helt små terninger. Skjær først ca. ½ cm tykke siver, så i staver før du deler i terninger. Løken og hvitløken finhakker du.

Ha det i en kjele sammen med olivenoljen og la det surre på medium varme sammen med oreganoen og litt av saltet og pepperen, i 4-5 minutter til det dufter godt.  Tilsett tomatpuréen og stek den med i 1 minutt før du heller i hvitvinen og lar den koke inn i 1 minutt. Så har du i de hermetiske tomatene og koker opp. La tomatsausen småkoke under lokk den kommende timen. Mos tomatene og la det syde videre.

Del baconet i småbiter og brun det på høy varme i en stekepanne. Ha det så over i tomatsausen – som nå har kokt i ca. 1 time. Fettet heller du ut. Tilsett litt olivenolje og stek så karbonadedeigen, deretter svinekjøttdeigen og ha i tomatsausen. La det koke med i 15-20 minutter. Smak til for å kjenne om tomatsausen må krydres mer.

Kok tagliatellen etter anvisning på pakken i godt saltet vann.

Riv parmesan og ha i en skål på bordet sånn at alle kan forsøyne seg rikelig med den italienske ostefavoritten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon