Saftig kjøttpudding i tomatsaus!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Saftig kjøttpudding i tomatsaus!

Å lage sin egen kjøttpudding er faktisk superenkelt! Helt til jeg prøvde første gangen, trodde jeg at det var skikkelig arbeidsomt og kanskje litt vanskelig også å lage, men det er det altså ikke.

Å blande ingrediensene og forme dette til en kjøttpudding, bruker du maks 10 minutter på. Så skal den jo stekes, og her er det også med både stekte gulrøtter og tomatsaus, som tar litt tid. Men vanskelig, det er det altså ikke! Jeg tenker derfor at dette like gjerne kan være hverdagsmiddag som helgemiddag. Så kan jo du sette deg ned å lese avisen mens puddingen stekes.

Jeg sier bare kos deg!

Originalen til denne oppskriften har jeg fra Jamie Oliver. Jeg har gjort noen endringer fra hans oppskrift.

Oppskrift på kjøttpudding i tomatsaus servert med spagetti
til 6 personer

Kjøttpuddingen
4 gulrøtter
1 ss olivenolje
3 skiver loff eller fint brød (ca. 100 g)
1 bunt (12-15 grener) flatbladet persille
400 g svinekjøttdeig
200 g karbonadedeig
2 ts tørket oregano
1 egg
30 g fetaost
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
40 g hvitost

Tomatsausen
1 løk
2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 ts tørket oregano
2 bokser, á 4 dl, most, hermetisk tomat
1 ts flaksalt
nykvernet pepper

400 g spagetti
grønnsalat til servering

Sett stekeovnen på 200 grader og finn fram en ildfast form eller en jerngryte, som jeg bruker her.

Skrell gulrøttene og del dem i tykke staver på langs. Ha dem i formen sammen med olivenoljen og bland sammen. Sett det i stekeovnen og stek i 10 minutter.

I mens lager du kjøttpuddingen. Ha loffskivene og persillen i en matprosessor og kjør knivene rundt til det har blitt helt smulete.

Ha svinekjøttdeigen i en bolle sammen med karbonadedeigen, oreganoen, egget, salt, pepper og brødsmulene. Smuldre i fetaosten og bland det hele sammen. Form det til en kjøttpudding på ca. 20 cm.

Ta formen ut av stekeovnen og legg i kjøttpuddingen. Sett formen tilbake og stek videre. Nå skal dette steke i 25-30 minutter. Jeg liker å putte et steketermometer midt i kjøttpuddingen etter at den har stekt en stund. Det er bare da jeg har kontroll på kjernetemperaturen. Nå i første omgang skal den steke til den får en kjernetemperatur på 67-68 grader.

Lag tomatsausen mens puddingen stekes. Finhakk løken og hvitløkfeddene og ha i en kjele sammen med olivenoljen. La det surre på svak varme i noen minutter før du har i resten av ingrediensene. Kok opp og la det småkoke frem til puddingen har fått den ønskede kjernetemperaturen. Smak og kjenn om sausen er passe krydret.

Riv osten.

Ta formen ut av stekeovnen og fordel tomatsausen rundt puddingen. Strø osten over puddingen. Sett formen tilbake i stekeovnen og stek videre. Det bruker å ta 10-15 minutter. Kjøttpuddingen er ferdig når den har fått en kjernetemperatur på 74-75 grader.

Kok spagetti i godt saltet vann etter anvisning på pakken.

Server gjerne litt grønnsalat til!

God middag!

 

 

6 kommentarer til “Saftig kjøttpudding i tomatsaus!”

    • Ja, det går fint, Monica. Karbonadedeigen er mye magrere enn svinekjøttdeigen, så det er mulig du trenger et ekstra egg for å samle deigen godt sammen, så bare prøv deg fram på det. Lykke til!

    • Takk for hurtig svar:) Da skal jeg prøve det. Takk forresten for mange gode tips til middag. Prøvd mange av oppskriftene dine og de har falt i smak:) Arvekylling og fiskeformen med laks og torsk går det mye i.
      Ha en fortsatt fin dag:) Ser frem til neste ukesmeny.

  1. Dette smakte helt utmerket. Jeg brukte medisterfarse og karbonadedeig, fulgte ellers oppskriften. Suksess🤩

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon