Kjøttboller med spagetti og tomatsaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kjøttboller med spagetti og tomatsaus

Kjøttboller med spagetti og tomatsaus er bestandig en suksess når det settes på middagsbordet. Da slurper vi i oss spagettien så tomatsausen spruter pent oppover kinnene hele gjengen.

De hjemmelagde kjøttbollene går ganske så fort å lage. Har du litt ekstra tid en dag, kan du lage stor porsjon, for så å fryse ned de du ikke trenger akkurat da. Legg dem rå på et plastkledd stekebrett og sett i fryseren. Når de er gjennomfrosne, legger du dem over i en frysepose. Kjøttbollene tiner raskt når du trenger dem igjen.

Kjøttboller med spagetti og tomatsaus

Kjøttbollene
500 g kjøttdeig
1 fedd hvitløk
1 egg
½ ts spisskummen
2 ss tørre brødsmuler eller griljeringsmel
1 ts salt
nykvernet pepper
smør og olje til steking

Tomatsaus
1 fedd hvitløk
1 stilk selleri
1 ss olivenilje
½–1 ts salt
1 boks moste, hermetiske tomater
1 ts tørket oregano
nykvernet pepper
1 ts sukker
ca. 1 dl av kokevannet fra spagettien

400 g spagetti
litt parmesan til servering

Ha kjøttdeigen i en bolle. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og bland det og resten av ingrediensene til kjøttbollene godt sammen. Jeg synes det er enklest å bruke fingrene.

Væt håndflatene med vann og rull ut kjøttboller. Dette skal gi 14–16 kjøttboller. Stek kjøttbollene i smør og olje på forholdsvis sterk varme til de er gjennomstekte. Det tar bare noen få minutter.

Kok spagettien i godt saltet vann etter anvisning på pakken. Hell den over i et dørslag og la den renne av før du hvelver den tilbake i kasserollen. Ta vare på litt av kokevannet.

Finhakk hvitløkfeddet og selleristilken til tomatsausen, og ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen og salt. La det surre på forholdsvis svak varme i noen minutter til hvitløken har blitt blank. Ha i de moste tomatene, oregano, pepper og sukker og kok opp. La sausen småkoke i 10–15 minutter. Smak til med krydder. Når pastaen er ferdigkokt, tilsetter du litt kokevann for å tynne ut sausen.

Slå tomatsausen over spagettien og bland sammen.

Kjøttboller med spagetti og tomatsaus

God middag!

8 kommentarer til “Kjøttboller med spagetti og tomatsaus”

 1. Det står ikke noe om resten av ingrediensene i kjøttbollene, foruten hvitløken. Er det bare å hive alt oppi og blande sammen? :p

  Hilsen ei som ikke er så dreven på kjøkkenet 🙂

 2. Hei Lene! SÅ bra at du vil prøve deg på disse kjøttbollene da.
  Det står i oppskriften at du skal blande det revne hvitløkfeddet sammen med resten av ingrediensene til kjøttbollene. Eller det står egentlig bare «resten av ingrediensene» Jeg skal skrive inn «til kjøttbollene» nå med en gang slik at det ikke er noen tvil.
  Lykke til med lagingen.
  Marit

 3. Takk for raskt svar! Blir litt smått på telefonen av og til så gikk visst glipp av litt. Prøvd mange av dine oppskrifter med stor suksess så gleder meg til denne i morgen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon