Kinesisk kjøttsuppe med nudler

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer 30 minutter

Porsjoner: 4

Kinesisk kjøttsuppe med nudler

Det er mulig jeg tar meg noen friheter når jeg kaller dette en kinesisk kjøttsuppe med nudler, for aldri har jeg vært i Kina og aldri har jeg heller spist en kjøttsuppe som dette på kinesisk restaurant, men jeg innbiller meg at de gjerne kunne laget en kjøttsuppe som dette ett eller annet sted i Kina.

Kraften til suppen, lager jeg på samme måte som jeg lager tradisjonell norsk kjøttsuppe, men jeg bruker litt andre grønnsaker og krydder som jeg lar koke sammen med kjøttet, for å danne basen til kraften. Og den blir skikkelig god – det synes iallfall jeg!

For å få en helt blank og klar kraft, er det viktig å fjerne skummet, som dannes de første 30-40 minuttene under kokingen, underveis. Da ender du opp men en krystallklar og herlig kraft.

Ingredienser

Kraften
4 gulrot/gulrøtter
2 pastinakk
1 fennikel
75 g ingefær
1.5 kg grytekjøtt av bog eller høyrygg
1 ss hele pepperkorn
1 ss korianderfrø
3 laurbærblad
1 ts salt

Resten av suppen
3 vårløk
1 pak choi
200 g eggnudler
salt
nykvernet pepper

Slik gjør du

Kraften skal gjerne ha 2-3 timers koketid.

Skrell gulrøttene og pastinakkene og del hver av dem 2-3 deler. Fennikelen deler du i 4 og ingefæren biter på 2-3 cm hver.

Ha alt dette i en gryte sammen med kjøttstykket. Hell over nok kaldt vann til at det dekker og kok opp. La det så syde (det betyr at det skal ligge på kokepunktet) de kommende 2-3 timene. De første 30 minuttene vil det dannes hvitt/grått skum på toppen av kjelen. Fjern det med jevne mellomrom. Når skummingen er ferdig, har du i resten av ingrediensene til kraften.

Jeg liker å bruke både gulrøttene og pastinakken i suppen når jeg serverer den også, så når kraften er ferdig, tar jeg forsiktig ut kjøttet og de store grønnsaksbitene og legger dem til side. Laurbærbladene og andre biter fjerner jeg. Så legger jeg kjøkkenpapir i en sil og legger silen over en bolle og heller i kraften. Nå skal jeg sitte igjen med en klar og fin kraft.

Vask kjelen, hell kraften tilbake og kok opp igjen.

Del kjøttet i store terninger, gulrøttene og pastinakken i mindre biter og vårløken i ringer. Ha det i kraften.

Snitt opp pak choien og ha i (eller ha i spinaten). Dersom suppen skal serveres med en gang, har du eggnudlene rett i suppen, lar de ligge i i 2 minutter og så serverer.

Du kan også tilberede nudlene i en bolle for seg – etter anvisning på pakken – og skylle dem i kaldt vann. Så legger du dem i serveringsskålene før du fordeler resten av suppen over.

Smak bestandig til med salt og pepper før servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon