Kylling- og grønnsakssuppe med nudler

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 4

Kylling- og grønnsakssuppe med nudler

Å, jeg bare elsker middager som dette! Enkel og lettvint å lage, du får kjøpt alle råvarene på nærmeste dagligvarebutik (hvis ikke må du klage i butikken), ser utrolig fin ut og hele familien elsker middagen! Det gjorde iallfall de kjøttspisende medlemmene i min familie!

Jeg får ofte spørsmål om tips til hvordan jeg organiserer middagene ettersom Øystein ikke spise kjøtt og fisk mens vi andre gjør det. Og når jeg for eksempel lager denne suppen, har jeg to kjeler ved siden av hverandre, og så har jeg i nesten det samme i begge to. Den ene har jeg  kyllingbitene og kyllingkraften i, og i den andre bruker jeg grønnsaksbuljong og en boks med bønner eller kikerter i. Eller 2 spiseskjeer med røde eller gule linser som kan være med å koke. Mere sim sala bim lager ikke jeg det til.

Jeg tror jeg kunne spist middager som dette nesten hver eneste dag! Håper du blir fristet til å prøve også!

Ingredienser

Kylling- og grønnsakssuppe med nudler
400 g kyllingfilet
1 ss olivenolje
1 løk
1 fedd hvitløk
1 stilk(er) stangselleri
2 gulrot/gulrøtter
1.25 l vann
2 terning kyllingbuljong
1 ts tørket basilikum
1 ts tørket oregano
nykvernet pepper
2 laurbærblad
5 cherrytomater
100 g eggnudler
2 vårløk
2 greiner timian

Slik gjør du

Del kyllingfiletene i terninger på ca. 2 x 2 cm. Varm oljen i en kjele og ha i kyllingbitene. Fres dem på forholdsvis høy varme i noen minutter. Bare til de så vidt begynner å få litt farge. Finhakk løken og  hvitløkfeddet og del stangselleriet i mindre biter og ha i kjelen. Skru samtidig ned varmen noe, sånn at den er på medium varme. La det surre i 3-4 minutter.

Skrell gulrøttene og del i terninger. Ha i kjelen og hell i vannet, buljongterningen og krydderet (inkl. laurbærbladet) og kok opp. La det småkoke i 12-13 minutter.

Del cherrytomatene i to eller fire og ha i dem og eggnudlene. La det koke opp igjen. Skru ned varmen sånn at suppen holder seg akkurat på kokepunktet til nudlene er ferdig. Del vårløken i tynne ringer og dryss over suppen når den er ferdig. Smak til for å kjenne om du må tilsette litt salt underveis. Det er avhengig av hvor salt buljongen eller fonden som du bruker, er.

Her har jeg også drysset litt fersk timian over helt til slutt.

God middag!

2 kommentarer til “Kylling- og grønnsakssuppe med nudler”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon