Kyllingsuppe med nudler

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kyllingsuppe med nudler

Jeg messer til stadighet om hvor trivelig det er å invitere venner og familie over på mat, gjerne midt i uka, helt upretensiøst. I samme åndedrett bruker jeg da også å si at det er bedre med venner rundt bordet enn støvfrie kjøkkenkroker, hvis nå det skulle settes opp mot hverandre.

Kunststykket her er å ikke ta munnen for full. Å ikke legge lista så høyt når du inviterer at det er mer åk enn glede rett før gjestene kommer.

Denne kyllingsuppen er kjapp å lage til både få og mange, og den smaker helt supert!

Kyllingsuppe med nudler

Dette trenger du for å lage kyllingsuppe med nudler til 10 personer
500 g nudler
4 l kyllingbuljong eller -kraft
2–4 røde chili
5 vårløk
300 g sukkererter
3 fedd hvitløk
4–5 lime
10 kyllingfileter
salt
½ potte koriander

Kyllingsuppe med nudler

Tilbered nudlene etter anvisning på pakken. Bruk en klype eller lignende til å få litt luft mellom nudlene når du tilbereder dem slik at det ikke ender opp som en stor klump. Slå dem over i et dørslag og la dem renne av.

Kok opp kyllingkraft. Har du ferdig, hjemmekokt kraft liggende i fryseren, kan du gjerne bruke den her. Hvis ikke, koker du opp vann og blander ut med buljongpulver eller flytende fond. Mens væsken koker opp, gjør du klar alle de andre ingrediensene og legger dem til side.

Kyllingsuppe med nudler

Jeg skriver 2–4 chili i oppskriften, alt etter hvor sterk du ønsker å ha suppa. Litt punsj bør det være i den. Du velger også selv om du vil ha med frøene inni chilien eller ikke. Det er de, og hinnen de sitter fast i, som er sterkest. Tar du med frøene, skjærer du chiliene i tynne ringer. Ønsker du å fjerne frøene, deler du chiliene i to på langs og skraper ut både frø og hinne med en skje før du finhakker chiliene. Skjær vårløken i tynne ringer og sukkerertene i smale strimler. Hvitløkfeddene renser du og skjærer i så tynne skiver som du overhode greier.

Kyllingsuppe med nudler

Press ut limesaften av 4 lime. Den femte kan du vente med for å se om du trenger den når du skal starte med smakssettingen. Skjær kyllingfiletene i helt tynne strimler.

Når kraften eller buljongen koker, har du først i kyllingstrimlene. La det koke opp igjen og være på kokepunktet de neste 3–4 minuttene. Smak til og kjenn om du må tilsette litt salt, det avhenger av saltheten på den kraften eller buljongen du har brukt. Tilsett resten og kok opp igjen. Hakk opp korianderen og dryss over. Server.

Kyllingsuppe med nudler

(Har du en flaske med asiatisk fiskesaus (nam pla), kan du smakssette suppa med 3–4 ts av denne i tillegg.)

PS: I Norge er det tre ulike nudeltyper som er mest vanlig å få kjøpt i butikkene: Hvete- og eggnudler lagd av hvetemel og noen ganger tilsatt egg, risnudler lagd av rismel og glassnudler lagd av mungbønner. En del av de billigste nudlene du kan kjøpe i vanlige butikker inneholder mye dårlig fett. Det er greit å styre unna disse.

6 kommentarer til “Kyllingsuppe med nudler”

  1. Nam nam – dette så veldig godt ut. Skal prøves i morgen. Elsker suppe – jeg hadde gjester på mandag og da serverte jeg en gulrot og ingefærsuppe. Gjestene var veldig fornøyde med suppe og det er koselig 🙂

  2. Takk for oppskriften! Den ble servert i dag til en fornøyd jentegjeng!! Fiskesausen gjorde det lille ekstra;) Absolutt herlig med raske, smakfulle retter. Artig å følge deg;)

  3. Deilig suppe.
    Glemte fiske sausen, men det får vi teste neste gang.
    Fikk heller ikke tak i koriander på butikken, så jeg tok en rå sjans og brukte frisk basilikum. Det smakte deilig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon