Kyllingsalat for hele familien

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kyllingsalat for hele familien

Jeg skjønner at ungene begynner å bli litt eldre når jeg på en lørdag kan sette en svær salatbolle på bordet og de gafler i seg av alle godsakene som er i den. Når det er sagt, skal ikke jeg skryte av unger som er voldsomt entusiastiske når det kommer til en salatverdenen, men de liker issalat og hjertesalat og en del av de typisk milde salatingrediensene. Tomaten har de ennå ikke fått opp øynene for. Men, det kommer! Jeg var ingen stor tomatentusiast selv i en alder av 8.

Det er litt merkelig egentlig, for selv om de ikke da ikke liker sterke ting, elsker de basilikumpesto. Og det er jo skikkelig sterkt! Merkelige greier.

Luksustilskuddet i salaten er kyllingconfit. Stangekylling lager ferdig kylling- og andeconfit som du får kjøpt i Ultra, Meny og andre dagligvarebutikker med stort vareutvalg. Og den confiten er god! Du føler deg høyt hevet over det virkelige liv når du kan rive av store biter av et ultramørt og like ultrasaftig kyllinglår.

Confit er en gammel fransk konserveringsmetode hvor kjøtt (opprinnelig and) ble kokt i andefett før det ble hellt opp i hermetiske glass og lagret vell og lenge. Du kan med enkelhet gjøre denne jobben selv fremdeles. Jeg juksa, og kjøpte 2 deilige, mørke kyllinglår ferdige i butikken. Du kan selvfølgelig bruke to vanlige kyllinglår istedenfor den confiterte versjonen. Bare stek dem i stekeovnen til de er gjennomstekte.


Kyllingsalat for hele familien

Dette trenger du til 4 personer (2 voksne og 2 barn)
2 kyllinglår-confit – ca 700 g med fett
400 g pastaskruer
ca. 5 ss basilikumpesto (jeg hadde rester av hjemmelagd som jeg brukte)
1/2 issalat
1/2 hjertesalat
10-12 cherrytomater
salt
pepper
1 fedd hvitløk
2-3 ss olivenolje

Tilbered kyllingen etter anvisning på pakken. (Du skjønner at dette blir mørt og godt når du ser på disse bildene. Det er massevis av deilig andefett som omkranser lårene). Sil fettet og hell det over i en boks. Ta vare på det til neste gang du skal lage ovnsbakte poteter eller steke kjøtt i stekeovnen. Det holder seg i mange måneder.

Kok pastaskruene i godt saltet vann. Hell dem ut i et dørslag og la dem renne av. Bland pastaskruene med pestoen. Del opp salaten og tomatene. Riv hvitløkfeddet og bland det sammen med olivenoljen. Riv opp kyllingkjøttet og bland alt.

Kyllingsalat for hele familien

2 kommentarer til “Kyllingsalat for hele familien”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon