Når mat er både lettvint og god, er jeg fornøyd! Ofte er jo det de to viktigste kriteriene til en hverdagsmiddag. Denne middagen er dessuten helt perfekt for ungene i huset å lage.
Pasta med kylling og paprika
til 4 personer
3 ss olivenolje
600 g kyllingfilet
salt
pepper
400 g spagetti eller tagliatelle
4 fedd hvitløk
1 rød paprika
noen strå gressløk
parmesan til servering
Varm opp 1 ss av olivenoljen i en stekepanne. Fjern eventuelle fettklumper på kyllingfiletene før du drysser over salt og pepper og steker dem på litt over medium varme i panna i 12–15 minutter. Vend stykkene innimellom. Ta dem ut og skjær kjøttet i mindre biter.
Kok opp godt saltet vann i en stor kasserolle og kok spagettien etter anvisning på pakken. Hell den over i et dørslag før du heller den tilbake i kasserollen igjen.
Skrell hvitløkfeddene og skjær dem i løvtynne skiver. Fjern alle hvite hinner fra paprikaen før du deler den i tynne staver. Ha dette i pannen du akkurat stekte kyllingkjøttet i, sammen med de to siste skjeene olje, og la det surre på svak varme i 2–3 minutter.
Bland alt sammen og dryss litt opphakket gressløk over det hele. Server gjerne noen flak parmesan til maten.
Hei!
Tenkte jeg skulle lage denne retten i morgen, men hvor skal de resterende 3 ss med olivenolje?
Godt spørsmål, Therese! De er nok ment til å bruke til stekingen av hvitløkskivene, men det kom ikke frem. Jeg skal skrive det inn 🙂
God rett, men den mangler en eller annen form for saus. Jeg ville helst ha crème fraiche, men det var tomt så da gikk jeg i motsatt retning og valgte Sweet chili (etter behag). Det var veldig godt.
Det var lurt, Sofie! Søt chilisaus høres godt ut til 🙂