Fersk grønnsakspasta servert med stekt kyllingfilet og ostesaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fersk grønnsakspasta servert med stekt kyllingfilet og ostesaus

For noen uker siden fikk jeg besøk av noen av Norges beste livsstils- og motebloggere, og vi lagde 3 forskjellige raske og lettvinte middager som alle elsket!

Grunnen til denne bloggsamlingen var at Toro akkurat har kommet ut med 3 nye ferske pastatyper som er laget med 40 % grønnsaker! Det er én type med blomkål, én med brokkoli og erter og én med gulrot.

Dette er gjengen som var på besøk: Hedda Ingeborgvik, Espen Hilton, Julia Nyland, June Holm og Glenn Henriksen. Og her kan du se en liten, kjapp film fra besøket!

Èn av rettene vi lagde sammen, var fersk grønnsakspasta med brokkoli og erter, servert med stekt kyllingfilet og en ostesaus. Perfekt mat å servere til hele familien, spør du meg!

Fersk grønnsakspasta med brokkoli og erter servert med stekt kyllingfilet og ostesaus
til 4 personer

Kyllingen
500 g kyllingfilet
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
1 ss olivenolje

Ostesaus
3 fedd hvitløk
1 løk
1 chili
1 ss olivenolje
50 g parmesan
2 dl fløte
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
ca. 1 ts sitronsaft

2 pakker fersk grønnsakspasta med brokkoli og erter
1 ts salt
noen basilikumblader til pynt

Sett stekeovnen på 200 grader og finn fram et steketermometer. Hvis du ikke har en stekepanne som kan settes inn i stekeovnen, kler du også et stekebrett med bakepapir.

Dryss salt og pepper over kyllingfiletene. Varm 1 ss olivenolje i stekepannen og legg i kyllingfiletene med skinnsiden ned. Stek i 3–4 minutter til skinnet blir gyllent og sprøtt. Kan stekepannen din inn i stekeovnen, vender du filetene, stikker et steketermometer midt inni den tykkeste biten på én av filetene, og setter hele pannen midt inn i stekeovnen. Du kan også legge filetene, med skinnsiden opp, på stekebrettet. Bruk termometer da også. Stek kyllingfiletene til de har fått en kjernetemperatur på 70 grader. Ta ut kjøttet og skjær det i skiver.

Finhakk hvitløkfeddene, løken og chilien til sausen. Du kan gjerne skrape ut frøene og hinnene der frøene sitter fast i chilien, før du finhakker den. Da blir det ikke fullt så sterkt. Ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen og la det surre på forholdsvis svak varme i 4–5 minutter. Riv parmesanen og ha i både den og fløten. Kok opp og la det småkoke i 3–4 minutter. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Kok opp rikelig med vann i en kjele og ha i salt. Når vannet fosskoker, har du i spagettien. La vannet komme fort opp til fosskok igjen. Kok spagettien i 1 minutt. Hell den over i et dørslag og la vannet renne av.

Fordel pastaen på tallerkenene. Hell over litt saus. Legg på kyllingen og hell litt mer saus over toppen. Pynt gjerne med noen basilikumblader.

Fersk grønnsakspasta servert med stekt kyllingfilet og ostesaus

Tidligere samme dag hadde jeg besøk av 5 foreldrebloggere. Det besøket kan du lese om her!

Fersk grønnsakspasta servert med stekt kyllingfilet og ostesaus

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Toro. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon