Pasta Alfredo

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pasta Alfredo

Pasta Alfredo er en italiensk pastasaus vanligvis bestående av smør, fløte og revet ost. Skikkelig god, med andre ord.

For en stund siden hadde jeg besøk av løpsdronningen Ingvill Måkestad Bovim, her på verkstedet mitt – du kan se mer fra besøket her – og da lagde vi en pasta Alfredo med en vri. Her er fløten byttet ut med blomkål, noe som også gir en veldig god saus. Så, vil du ha en litt sunnere variant av pasta Alfredo, er denne oppskriften – som er Ingvill sin – et supert alternativ!

Oppskrift på pasta alfredo med en vri
til 4 personer

Ovnsstekt rosenkål
500 g rosenkål – gjerne ferske om det er å finne
1/4-1/2 ts chiliflak
1/2 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 ss olivenolje

Kyllingen og pastasausen
1 blomkål
300 g spagetti – her bruker vi fullkornsspagetti
4 kyllingfileter
2 ss olivenolje
4 dl kyllingkraft eller- fond/buljong
75 g parmesan
200 g spinat
200 g cherrytomater

Sett stekeovnen på 180 grader.

Fersk rosenkål må du rense før du deler den i to. Frossen rosenkål deler du bare i to og har i en ildfast form. Dryss over chiliflakene, salt, pepper og olivenolje og bland det sammen. Stekes i stekeovnen i 15-20 minutter.

Del blomkålen i buketter og ha i en kjele med kokende vann. La det koke i ca. i ca 10 minutter, til blomkålen er myk og gjennomkokt.

I en annen kjele koker du spagettien i lettsaltet vann.

Skjær kyllingfileten i litt store strimler og stek dem i litt olje på litt over medium varme. Dryss over litt salt og pepper.

Hell av vannet fra blomkålen, men ta vare på vannet. Bruk det til å lage kyllingbuljongen/-fonden.

Ha blomkålen i en matprosessor sammen med parmesanen (som du deler i mindre biter først) og halvparten av buljongen og kjør knivene rundt til alt er most opp. Spe med buljongen til du får en tykk saus. Du kan også bruke en stavmikser. Da må du rive parmesanen først. Smak til for å kjenne om du må krydre litt mer.

Vask spinaten godt og del opp cherrytomatene.

Hell av vannet av pastaen. Så heller du ca. halvparten av sausen, samt spinaten over pastaen og rører det sammen.

Bland sammen alt, eller legg de ulike ingrediensene i hver sine skåler, så er det klart til servering!

God middag!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon