Pasta med kylling og tomatsaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pasta med kylling og tomatsaus

Vi er enige om at vi elsker supergode hverdagsmiddager som kan lages på under 30 minutter! Ikke sant? Og som i tillegg er bra for både kropp og sjel å spise. Det er denne middagen! Så friske og gode smaker og så vakker å se på. Ja, jeg tillater meg å si det. Jeg elsker det når det er så skarpe farger på maten. Dette er en hverdagsmiddag etter mitt hjerte. Håper den er etter ditt også!

Når jeg skal lage ferdig middagen fort, bruker jeg ofte food processoren til enten å kutte eller skive opp ingredienser jeg skal bruke. Her kjører jeg alle grønnsakene i food processoren og kutter dem i småbiter. På den måten får jeg en tykk tomatsaus som inneholder masse godt.

Denne middagen er en del av min «Middag på under 30 minutter»-serie

Pasta med kylling og tomatsaus

Dette trenger du for å lage kylling og pasta til 4 personer

Tomatsausen
1 gulrot
2 vårløk
1 stilk selleri
¼ blomkål
2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 boks, 4 dl, opphakket hermetisk tomat
¼ ts tørkede chiliflak eller chilipulver
1 ts tørket oregano
1 ts sukker
10-12 grener frisk timian
½ ts salt
nykvernet pepper
1 sitron

Kyllingen og resten
300 g tagliatelle
350 g kyllingfilet
50 g bacon
½ ss olivenolje
½ ts salt
nykvernet pepper
½-1 rød chili

Start med å koke opp en stor kjele med vann til tagliatellen. Salt vannet godt før du koker pastaen etter anvisning på pakken. Når pastaen er ferdig kokt, hvelver du den over i et dørslag og lar den renne av. Ta vare på litt av kokevannet. Det skal du spe ut tomatsausen med.

Skrell gulrota og del den i litt mindre biter før du har den i food processoren sammen med vårløk, selleri, blomkål og hvitløkfeddene. Kjør knivene rundt til det hele er opphakket og nærmest smulete. Ha dette i en stekepanne med høye kanter eller i en kjele sammen med oljen og la det surre på litt under medium varme i 3-4 minutter. Ha så i de hermetiske tomatene, chiliflakene og den tørkede oreganoen. Kok opp og la det småkoke i 10 minutter. Ha i sukkeret og den opphakkede timianen og smak til med salt og pepper. Hvis nå tomatsausen blir litt tykk, noe den etter all sannsynlighet kommer til å bli, sper du den ut med det kokevannet du tok vare på i sted. Klem over litt sitronsaft når sausen er ferdig.

Mens sausen koker, gjør du klar kyllingen og resten. Del kyllingfiletene i terninger på ca. 4 x 3 cm og brun dem i en stekepanne sammen med opphakket bacon og oljen. Dryss over salt og pepper. Hakk opp chilen og la den steke med de siste 2 minuttene. Du bestemmer selv om du vil ha med frøene på chilien eller ikke.

Da er alle deler ferdige og det er bare å blande det sammen på et stort serveringsfat.

Pasta med kylling og tomatsaus

God middag!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon