Av alle middager jeg lager, kommer pasta i ostesaus særdeles høyt opp på gjengangerlisten. Det er så utrolig enkelt og kjapt gjort, smaker helt strålende godt og det passer å servere til både fisk, rødt- og hvitt kjøtt. En skikkelig bra grunnoppskrift, med andre ord.

I dag bruker jeg kyllingbryst med skinn, fra Den Stolte Hane. Jeg har inngått et veldig spennende samarbeid med Den Stolte Hane hvor vi sammen skal lage mye god mat. Du kommer garantert til å se mere fra det samarbeidet her på bloggen!

Den Stolte Hane er en samling kyllingbønder på vakre Jæren. Nå har jeg akkurat vært og hilst på noen av dem. Denne kylling- og pastaretten lagde jeg sammen med bonden Åge.

Åge og Fru Timian

Her griller jeg kyllingfiletene, men du kan også steke dem i stekepannen. Jeg liker godt å steke kyllingfiletene, med skinnsiden ned, i stekepannen først, for så å legge dem i stekeovnen, på 200 grader, til de har fått en kjernetemperatur på 70 grader. Da får jeg bestandig et supersaftig kyllingkjøtt. Jeg bruker samme prinsippet på grillen også. Bruner først over direkte varme, og steker ferdig på indirekte varme.

grillet kylling med pasta i ostesaus

Oppskrift på stekt kylling med pasta i ostesaus
til 4 personer

4 Den Stolte Hane kyllingfileter med skinn
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
2 ss olivenolje
12 cherrytomater
400 g pastaskruer
125 g kremost med urter
ruccola

300-350 g pastaskruer

Fyr opp grillen og sett på pastavannet.

Dryss salt og pepper rundt kyllingfiletene og pensle dem med oljen. Legg dem på en varm grill, med skinnsiden ned, og grill til fileten får et gyllenbrunt skinn. Vend gjerne fileten en gang slik at skinnet får et rutemønster. Snu fileten over på den andre siden, og legg den samtidig over på indirekte varme. Grill til fileten har fått en kjernetemperatur på 70 grader. Skjær filetene i ca. 2 cm tykke skiver.

Kok pastaskruene i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Ta ut ca. 2 dl av kokevannet før du heller pastaskruene over i et dørslag og lar det renne av. Ha dem tilbake i kasserollen og rør inn kremosten og nok kokevann til at du får en kremete saus som fester seg til pastaskruene.

Del cherrytomatene i to og rør både dem og ruccolasalaten inn sammen med pastaen.

Fordel pastaen på tallerkener. Legg over kyllingskivene og cherrytomatene og dryss ruccola over.

Fru Timian på Jæren

kylling og pasta i ostesaus

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Den Stolte Hane

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Denne anbefales? Superrask rett om en bruker ferdigrillet kylling fra butikken. Jeg laget urteosten selv da jeg må ha laktosefri så kjøpte den nye philadelfiaosten og blandet inn fersk basilikum og persille. Tok også i litt spekeskinke ? Snaddermat!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *