Stekt kylling med pasta i ostesaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 4

Stekt kylling med pasta i ostesaus

Av alle middager jeg lager, kommer pasta i ostesaus særdeles høyt opp på gjengangerlisten. Det er så utrolig enkelt og kjapt gjort, smaker helt strålende godt og det passer å servere til både fisk, rødt- og hvitt kjøtt. En skikkelig bra grunnoppskrift, med andre ord.

I dag bruker jeg kyllingbryst med skinn hvor jeg sprøsteker skinnet først før jeg gjennomsteker kyllingkjøttet. Det gir ekstra mye god smak til den ferdige middagen, men du kan også bruke helt vanlige kyllingfileter uten skinn.

LES MER! Sånn lager du KREMET KYLLING MED TOMAT OG SPINAT

Når jeg bruker kyllingfileter med skinn, liker jeg godt å steke dem med skinnsiden ned i stekepannen først, for så å legge dem i stekeovnen, som jeg har forvarmet til 200 grader, til de får en kjernetemperatur på 70 grader. Da får jeg bestandig et supersaftig kyllingkjøtt.

Du kan også bruke det samme prinsippet på grillen også. Bruner først over direkte varme, og steker ferdig på indirekte varme.

Ingredienser

600 g kyllingfilet med skinn
1 ts flaksalt
0.5 ts nykvernet pepper
2 ss olivenolje
12 cherrytomater
400 g pastaskruer
125 g kremost med urter
50 g ruccola

Kremet kylling og pasta

Slik gjør du

Fyr opp grillen og sett på pastavannet.

Dryss salt og pepper rundt kyllingfiletene og pensle dem med oljen. Legg dem på en varm grill, med skinnsiden ned, og grill til fileten får et gyllenbrunt skinn. Vend gjerne fileten en gang slik at skinnet får et rutemønster. Snu fileten over på den andre siden, og legg den samtidig over på indirekte varme. Grill til fileten har fått en kjernetemperatur på 70 grader. Skjær filetene i ca. 2 cm tykke skiver.

Kok pastaskruene i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Ta ut ca. 2 dl av kokevannet før du heller pastaskruene over i et dørslag og lar det renne av. Ha dem tilbake i kasserollen og rør inn kremosten og nok kokevann til at du får en kremete saus som fester seg til pastaskruene.

Del cherrytomatene i to og rør både dem og ruccolasalaten inn sammen med pastaen.

Fordel pastaen på tallerkener. Legg over kyllingskivene og cherrytomatene og dryss ruccola over.

Fru Timian på Jæren

kylling og pasta i ostesaus

2 kommentarer til “Stekt kylling med pasta i ostesaus”

  1. Denne anbefales? Superrask rett om en bruker ferdigrillet kylling fra butikken. Jeg laget urteosten selv da jeg må ha laktosefri så kjøpte den nye philadelfiaosten og blandet inn fersk basilikum og persille. Tok også i litt spekeskinke ? Snaddermat!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon