Kremede kyllingretter er og blir en stor favoritt hos meg! Og det er jeg ganske så sikker på at det er hos veldig mange av dere også!

Saftige kyllingbiter og fløte i kombinsjon er skikkelig kosemat, så dette er en herlig middag å sette på menyen når du kjenner behovet for nettopp smakull kosemat!

LES MER! ARVEKYLLINGEN er en stor favoritt hos mange Fru Timian-lesere. 

I denne oppskriften bruker jeg utbeinede kyllinglårfileter, men du kan også bruke vanlige kyllingfileter om du heller vil det. Det er litt mer smak av lårstykkene og de blir skikkelig saftige når du steker dem som dette. Steketiden i ovnen vil variere ut fra hvilken form du bruker og om du, som jeg gjør her, setter pannen som jeg steker kyllingen i – og som dermed en skikkelig varm i utgangspunktet – eller om du har alt i en ny ildfast form etter at du har stekt opp kyllingen.

Stikk gjerne et steketermometer midt i den tykkeste kyllingbiten, så har du kontrollen på stekingen. Kyllingen er gjennomstekt når den har fått en kjernetemperatur på 70 grader.

LES MER! Her får du full oversikt over hvilken kjernetemperatur kjøtt og fisk skal ha for å få det beste resultatet!

Kremet kylling med tomat og spinat

til 4 personer

600-700 g utbeinede kyllinglårfileter
1 ts løkpulver
1 fedd hvitløkspulver
½ ts tørket timian
½ ts tørket oregano
½ ta tørket rosmarin
1 ts salt
nykvernet pepper
1 løk
4 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
100 g spinat
2 ts maisenna
2 ts vann
2 dl fløte, matfløte eller kremfløte
2 dl H-melk
50 g blå muggost (du kan bruke hvit muggost eller vanlig hvitost om du vil ha litt mildere smak)
200 g cherrytomater

4 dl langkornet ris
5 ½ dl vann
½ ts salt

Start med å sette stekeovnen på 200 grader varmluft. Så har du risen i en bolle og heller over kaldt vann. Vask den. Hell av vannet og gjenta 3-4 ganger til vannet er klart. La risen ligge i kaldt vann i 10-15 minutter. Kok opp lettsaltet vann og ha i risen. Kok under lokk i 10 minutter. Sku av varmen og legg et kjøkkenhåndkle over lokket. La risen stå i 10 minutter til. Da er den ferdig. Kyllingen skal stå i ovnen i 20-25 minutter, så du kan starte kokingen når du har satt formen i stekeovnen.

Dryss løkpulver, hvitltøkkrydder, de tørkede urtene samt halvparten av saltet og litt pepper over kyllinglårfiletene og bland det sammen. Så halvveis ruller du de utbeinede kyllinglårfiletene sånn at du får en glatt og jevn overflate på oversiden.

Finhakk løken og hvitløkfeddene.

Varm oljen i en stekepanne (gjerne en som også kan settes i stekeovnen) og brun kyllingen på forholdsvis høy varme. Stek den med den glatte og jenve siden ned i pannen først, så vender du den. Ta ut kyllingbitene, skru ned varmen og ha i løken, hvitløken og resten av saltet og pepperen og la det surre på medium varme i noen minutter, til løken blir myk og blank.

Legg kyllingbitene tilbake i pannen – eller over i en ildfast form dersom du ikke kan sette stekepannen i stekeovnen.

Vask spinaten godt dersom den ikke er vasket når du kjøper den. Det er bestandig masse jord i uvasket spinat. Fordel spinaten innimellom kyllingbitene.

Rør sammen maisennaen og vannet før du blander inn fløte og melk. Hell det i pannen, rundt kyllingbitene. Bruk en gaffel for å blande sausen med spinaten og løken.

Smuldre opp muggosten og fordel på toppen. Sett formen i stekeovnen og stek i 20-25 minutter, til kyllingen har blitt gyllenbrun og gjennomstekt.

Del opp cherrytomatene og fordel dem over formen ved servering.

Server gjerne også en god salat til.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *