Stekeguiden!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Stekeguiden!

Stekeguiden! Sånn får du perfekt kjernetemperatur på alt du steker!

Står du foran stekeovnsdøren og lurer på hvor lenge du skal steke et kjøttstykke for å få det perfekt? Du er ikke alene!

Nå har jeg laget en praktisk jukselapp med de ulike kjernetemperaturene som kreves for å oppnå det stekeresultatet som du ønsker. Så kan du skrive ut skjemaet og henge på innsiden av en skapdør.

Steketermometer

Å bruke et steketermometer når du lager mat. gir deg full kontroll over det ferdige resultatet. Jeg greier iallfall ikke å avgjøre om et kjøttstykke har en kjernetemperatur på 63 eller 70 grader, noe som er helt avgjærende for om du ønsker rødt, rosa eller gjennomstekt kjøtt.

Jeg bruker også steketermometer når jeg steker fisk og til en del gjærbakst.

Når jeg bruker steketermometer i gjærbakst, venter jeg med å stikke termometeret inn i baksten til det begynner å bli ferdig. Da er jeg sikker på at hullet jeg stikker ikke ødelegger for hevingen av gjærdeigen.

LES MER! Sånn tilbereder du URTEFYLT LAMMELÅR MED POTETSKIVER

De aller fleste moderne stekeovner har innebygd uttak til steketermometer, og da er det kjekt å bruke. Og om du ikke har det, får du kjøpt digitale steketermometer i alle jernvarebutikker og mange glassmagasiner. Da kan du ha displayet stående på kjøkkenbenken mens termometeret er stukket inn i kjøtt- eller fiskestykket.

LES MER! Sånn baker du ELTEFRITT BRØD

Stekeguiden! Sånn får du perfekt kjernetemperatur på det du steker.

Det er også viktig å huske på at kjernetemperaturen vil fortsette å stige noen grader – avhengig av hvor høy varme du hadde i stekeovnen. Jo høyere varme i stekeovnen, desto mer vil kjernetemperaturen øke etter at du tar ut det du steker.

PS! Jeg lar bestandig svinekjøtt, kylling og kalkun få minimum 70 grader, men jeg vet noen vil ha det litt mer rosa.  Og gjærbaksten lar jeg bestandig steke til ønsket kjernetemperatur. Der legger jeg ikke inn at den vil stige noen grader etter at jeg tar den ut.

Lykke til med all fremtidig steking – med full kontroll over resultatet!

LES MER! Sånn tilbereder du FERSK SKREI MED GODE GRØNNSAKER OG POTETSTAPPE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon