Sånn porsjonsberegner du til et tapasbord

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Sånn porsjonsberegner du til et tapasbord

Skal du ha fest med tapasbord eller koldtbord og lurer på hvor mye mat du skal lage? Her kommer noen greie retningslinjer å forholde seg til når du skal beregne porsjoner og hva du skal tenke på når du porsjonsberegner.

Hvor mye mat skal du beregne per porsjon?

500-600 gram råvare per person er et godt utgangspunkt. Det inkluderer da både kjøtt, fisk og alt tilbehør.

Så er vi skrudd sammen slik at når det er mange retter på bordet, smaker vi på mer, enn når det er få. Det betyr at det er lettere å beregne riktig, når det er få retter på koldtbordet. Vi spiser heller ikke like mye av alt. Og hva som spises, avhenger av hvem som er gjester.

Er gjestene mellom 25 og 45 år, kan du beregne 200-250 gram kjøtt og fisk eller andre proteinkilder (samlet) per person, og er snittalderen 45-75 år, kan du beregne ca. 200 gram med kjøtt og fisk per person. Så kommer tilbehør som grønnsaker og salat på 150 gram per person og annet tilbehør som potet, pasta, ris på ca. 150 g per person. Skal du ha sauser og dressinger, kan du beregne rundt 50 gram per person.

Hva skal du ha med på et koldtbord eller tapasbord?

Nå kaller jeg det koldtbord, men du kan gjerne kalle det et tapasbord eller smårettbord også. Prinsippene er de samme, selv om det som serveres vil være forskjellig.

Samme om det er et koldtbord eller tapasbord, tenker jeg at det er kjekt å ha noen retter som er varme og noen som er kaldt. Som en basis, tenker jeg det er kjekt å ha dette, så kan du gjøre dine egne vridninger:

Lykke til med all verdens av festligheter!

Alle bildene her er fra boken min «Fru Timians sommermat», og er tatt av Studio Dreyer Hensley

51348DC6-6A0C-4073-A781A5292CCED731-B0D73FAE-C966-4467-A0B80C6DFCBDCDAC

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon