Kyllinggryte med ris og sitron

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 40 minutter

Porsjoner: 4

Kyllinggryte med ris og sitron

Dette er en skikkelig god kyllinggryte med ris og sitron! Lettvint å lage er den også, og du lager hele middagen i én og samme gryte. Og one pot-middager bruker iallfall å være en slager hjemme hos oss.

LES MER! Fru Timians GULLKRYDDER er knallgodt å bruke på kylling

Jeg er glad i å bruke kyllinglårfileter når jeg lager kyllinggryter- og kyllingsupper. Lårkjøttet har mer smak enn kyllingfiletene, og det tåler bedre å koke en stund uten at det blir tørt. Jeg tror de fleste dagligvarebutikker bruker å ha ferdig utbeinede kyllinglårfileter til salgs, men om du nå ikke skulle finne det, kan du kjøpe med beinene i. Her skal kjøttet dras fra hverandre før servering allikevel, så da kan du eventuelt bare gjerne beinene da.

HAR DU LYST PÅ kremet kylling til middag? Sjekk ut denne – KREMET KYLLING MED TOMAT OG SPINAT

Ingredienser

Kylling- og risgryte med sitron

2 løk
3 fedd hvitløk
2 cm ingefær
2 stilk(er) stangselleri
2 gulrot/gulrøtter
2 ss olivenolje
1 ts oregano
1 ts gurkemeie
0.5 ts chiliflakes
1 ts salt
0.5 ts nykvernet pepper
500 g kyllinglårfilet
5 dl jasminris
1.25 l vann
3 terning kyllingbuljong
0.5 sitron
100 g cherrytomater
0.25 ts sukker

Slik gjør du

Skrell og finhakk løkene, hvitløkfeddene og ingrefæren, og skjær stangselleriet og gulrøttene i små terninger. Ha det så i en kasserolle sammen med olivenoljen og la det surre på medium varme i noen minutter til løken har blitt myk og blank.

Rør inn krydderne og la de surre med i noen minutter.

Jeg bruker kyllinglårfileter uten skinn og bein til denne gryten, og da har jeg hele stykkene i kasserollen sammen med ris, vann og buljongen og lar det hele koke opp.

Vask sitronen godt i varmt vann før du skjærer den i skiver og har i gryten. La den småkoke i ca. 20 minutter, til risen er ferdig. Når det er ca. 5 minutter igjen av koketiden, har du i cherrytomatene. Jeg lar dem bare være hele. Ta samtidig en liten prøvesmak for å kjenne om den er passe krydret eller om du skal krydre litt mer.

Bruk to gafler for å ta ut kyllingbitene og bruk de samme gaflene for å rive kyllingkjøttet fra hverandre. Så har du det tilbake i gryten igjen.

Da er det klart for kyllinggryte til middag! Kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon