Å, det er så utrolig deilig med disse middagene som kan lages i én og samme gryte! Jeg elsker det! Og det gjør heldigvis resten av familien også, så da er det jo greit!

Fra før har jeg oppskrift på både pølsegryte one pot og torsk og reker one pot her på bloggen! Klikk deg gjerne inn for å sjekke ut disse oppskriftene også.

I dagens oppskrift er det altså kylling og ris som utgjør hovedingrediensene. I tillegg til både løk, hvitløk, hermetiske tomater og currypaste. Jeg kjenner jeg blir skikkelig glad når jeg kan lage middager som dette – og at de jeg serverer de til, spiser masse! Det betyr at jeg har truffet med smakene.

Hvis du finner ferdig fileterte lårfileter av kylling i butikken der du handler, kjøp veldig gjerne med deg det! De gjør seg så godt i en gryte som dette. Men for all del, er det bare fileter å finne i butikken, bruker du selvfølgelig det!

Kylling og ris one pot

4-5 personer

1 løk
2 fedd hvitløk
4-5 cm (ca. 25 g) fersk ingefær
2 ss oliven- eller rapsolje
1 rød chili
3 ts mild currypaste
1 ts spisskummen
1-2 ts flaksalt
600 g kyllingkjøtt – gjerne fra lårfilet
1 boks hakkede hermetiske tomater
300 g jasminris
6 dl kokende vann
1 terning grønnsaks- eller kyllingbuljong
150 g aspargesbønner
150 g spinat
2 dl yoghurt naturell
koriander

Finhakk løk, hvitløk og ingefær og ha det i en gryte sammen med oljen. La det surre på medium varme i noen minutter.

Finhakk chilien – med eller uten frøene – og ha den i gryten sammen med currypasten, spisskummen og halvparten av saltet. Hvis du bare får tak i sterk currypaste, reduserer du mengden noe.

Del kyllingkjøttet i mindre biter. Jeg deler lårfiletene i 2 eller 3 og ha dem i gryten. Skru opp varmen noe og stek i 3-4 minutter. Rør rundt slik at det ikke brenner seg i bunnen. Ha i de hermetiske tomatene, risen, det kokende vannet og buljongterningen. Kok opp, legg på et lokk og la det småkoke i 15 minutter.

Del opp aspargesbønnene i mindre biter og vask spinaten om den ikke allerede er vasket. Før du blander dette i gryta, tar du en prøvesmak for å kjenne om du må tilsette mer salt eller ikke. Det kommer litt an på hvor salt den buljongen du brukte var.

Rør inn aspargesbønnene og spinaten. Legg på lokket, slå av varmen og la det stå i 5 minutter.

Serveres med rikelig yoghurt naturell og koriander.

God middag!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    • Hei Camilla! Jeg hadde tudeligvis glemt å skrive tomatene inn i fremgangsmåten, men nå har jeg skrevet det inn. De skal oppi samtidig som risen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *