One pot kylling og quinoa-middag

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 35 minutter

Porsjoner: 4

One pot kylling og quinoa-middag

Yes! Jeg er fremdeles inne i one pot-sfæren og har store planer om å forbli her lenge! Jeg bare elsker disse middagene som smaker godt, er enkle og kjappe å lage, og som gir minimalt med oppvask i etterkant!

Dagens versjon er med supersunne quinoafrø sammen med paprika i mange farger, både hermetiske og friske tomater og kyllingfileter. Og så fant jeg fersk gurkemeie i butikken som jeg hakket opp og tok med i pannen. Du kan selvfølgelig også bruke vanlig gurkemeiepulver istedenfor.

Quinoa er små frø som er supre å spise som tilbehør til masse forskjellig mat og å for eksempel ha i en salat. Disse hvite quinoafrøene fra Tipiak kommer i boil in bag, så du kan koke dem enkelt og greit. I denne one pot-versjonen tar jeg dem ut av posen og blander dem sammen med resten av ingrediensene rett i gryten.

Ingredienser

One pot-middag med kylling og quinoa
1 løk
3 fedd hvitløk
2 cm fersk gurkemeie eller 0.5 ts gurkemeiepulver
2 paprika
0.5 purre
600 g kyllingfilet
1 ts salt
nykvernet pepper
2 ss olivenolje
250 g tipiak quinoa
12 cherrytomater
1 boks hakkede, hermetiske tomater 4 dl
4 dl kyllingbuljong
1 ss kikkoman soyasaus
koriander til servering

Slik gjør du

Finhakk løken, hvitløkfeddene og gurkemeien, hvis du bruker fersk gurkemeie. Vask purren godt før du deler den i to på langs og skjærer den i tynne skiver.

Drysse salt og pepper på begge sidene av kyllingfiletene. Varm olivenoljen i en gryte eller stekepanne med høye kanter og ha i kyllingfiletene. Legg dem med oppsiden ned i pannen og brun dem på høy varme. Så snart de har fått en gyllenbrun og fin farge, vender du dem og har i alt det du har hakket og forberedt, inklusive gurkemeiepulver. Skru samtidig ned varmen til medium. La det surre i 3-4 minutter.

Ha i quinoaen og la det surre videre i 2 minutter. Del cherrytomatene i 2 og ha i dem, de hermetiske tomatene, kyllingbuljongen og soyasausen. Kok opp og la det koke i ca. 15 minutter til kyllingfiletene er gjennomkokte og quinoaen er myk. Quinoaen krever noen minutter lengre koketid når du tilbereder den i gryte som dette enn når du oker den rett i vann.

Smak til for å kjenne om du skal tilsette litt mer soyasaus og pepper. Dryss over koriander ved servering.

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen

2 kommentarer til “One pot kylling og quinoa-middag”

    • Quinoa er i utgangspunktet glutenfritt, men det kan nok være at det inneholder spor pga pakking etc., men det burde være mulig å finne garantert glutenfri quinoa.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon