Yes! Jeg er fremdeles inne i one pot-sfæren og har store planer om å forbli her lenge! Jeg bare elsker disse middagene som smaker godt, er enkle og kjappe å lage, og som gir minimalt med oppvask i etterkant!

Dagens versjon er med supersunne quinoafrø sammen med paprika i mange farger, både hermetiske og friske tomater og kyllingfileter. Og så fant jeg fersk gurkemeie i butikken som jeg hakket opp og tok med i pannen. Du kan selvfølgelig også bruke vanlig gurkemeiepulver istedenfor.

Quinoa er små frø som er supre å spise som tilbehør til masse forskjellig mat og å for eksempel ha i en salat. Disse hvite quinoafrøene fra Tipiak kommer i boil in bag, så du kan koke dem enkelt og greit. I denne one pot-versjonen tar jeg dem ut av posen og blander dem sammen med resten av ingrediensene rett i gryten.

One pot-middag med kylling og quinoa

til 4 personer

1 løk
2-3 fedd hvitløk
2 cm fersk gurkemeie eller ½ ts gurkemeiepulver
2 paprika, her har jeg brukt 5-6 små snacksepaprika i ulike farger
½ purre
600 g kyllingfilet (jeg brukte store kyllingfileter, så det ble bare 2 stk)
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
2 ss olivenolje
2 poser, 250 g, Tipiak quinoa
10-12 cherrytomater
1 boka, 4 dl, hermetiske cherrytomater eller hakkede tomater
4 dl kyllingbuljong (vann + flytende fond eller buljongterning)
1 ss Kikkoman soyasaus
koriander til servering

Finhakk løken, hvitløkfeddene og gurkemeien, hvis du bruker fersk gurkemeie. Vask purren godt før du deler den i to på langs og skjærer den i tynne skiver.

Drysse salt og pepper på begge sidene av kyllingfiletene. Varm olivenoljen i en gryte eller stekepanne med høye kanter og ha i kyllingfiletene. Legg dem med oppsiden ned i pannen og brun dem på høy varme. Så snart de har fått en gyllenbrun og fin farge, vender du dem og har i alt det du har hakket og forberedt, inklusive gurkemeiepulver. Skru samtidig ned varmen til medium. La det surre i 3-4 minutter.

Ha i quinoaen og la det surre videre i 2 minutter. Del cherrytomatene i 2 og ha i dem, de hermetiske tomatene, kyllingbuljongen og soyasausen. Kok opp og la det koke i ca. 15 minutter til kyllingfiletene er gjennomkokte og quinoaen er myk. Quinoaen krever noen minutter lengre koketid når du tilbereder den i gryte som dette enn når du oker den rett i vann.

Smak til for å kjenne om du skal tilsette litt mer soyasaus og pepper. Dryss over koriander ved servering.

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Er Quinoa glutenfri?
    Eller må det byttes ut med f.eks ris eller glutenfri pasta?

    • Quinoa er i utgangspunktet glutenfritt, men det kan nok være at det inneholder spor pga pakking etc., men det burde være mulig å finne garantert glutenfri quinoa.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *