Arvekyllingen

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time

Porsjoner: 6

Arvekyllingen

Dette er en av de oppskriftene som går i arv, ikke akkurat fra generasjon til generasjon, men fra selskap til selskap. Der alle damene (og nå er jeg ikke kjønnsdiskriminerende) sitter med hver sin blokk, penn og papir når middagen er fortært. Jeg fikk den fra min svigerinne, som i sin tur hadde fått den fra en på jobben. Og skal jeg tro henne, og det har jeg all grunn til å gjøre, har alle damene på jobben hennes denne retten på sin ”sikker vinner når vi er mange til middag-liste”.

Du søler ut en stekepanne på din vei mot det ferdige resultatet, og du må koke ris eller pasta til, men det er helt greit. Gleden ved å sette denne retten på bordet er mye større enn to skitne gryter.

LES MER! Sånn lager du ARVEKYLLINGEN MED EN VRI!

Følg meg gjerne på Snapchat, der finner du meg som frutimian, eller Instagram og Instagram Stories. Der heter jeg Fru Timian ?

PS! Oppskriftene er (nesten) den samme gamle! Jeg har bare tatt nye bilder!
Jeg har gjort noen små endringer i oppskriften:
1) For å få litt mer pønsj i smaken, bruker jeg å røre ut 1-2 ts med sambal oelek eller en annen chilipaste i fløten og creme fraichen.
2) I den gamle oppskriften, står det hele tomater som du deler i skiver. Da har fløtesausen en tendens til å skille seg under steking. Bytter du ut tomatskivene med hele herrytomater, holder fløtesausen seg helt fin.
3) Her bruker jeg ½ gul og ½ grønn paprika istedenfor 1 hel gul, som det står i den gamle oppskriften.
4) I den gamle oppskriften sto det at formen skulle steke i ca. 40 minutter på 200 grader. De siste årene har jeg bestandig stekt den på 225 grader varmluft i 25-30 minutter.

LES MER! Sånn lager du ARVEKYLLINGEN MED Fru Timians CHILIPESTO

Ingredienser

1 løk
2 fedd hvitløk
0.5 gul paprika
0.5 grønn paprika
1 rød paprika
4 ss olivenolje
1 kg kyllingfilet
1 ts salt
1 ts nykvernet pepper
300 g cherrytomater
3 dl kremfløte
3 dl creme fraiche
1 ss maisenna
2 ts sambal oelek
150 g ost

Til servering
kokt ris

Slik gjør du

*Sambal oelek er en chilipasta som du kjøper på glass. Du finner den i hyllene der de selger asiatiske tørrvarer i butikken. Du kan også bruke en annen chilipasta istedenfor.

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Skrell og hakk opp løken og hvitløkfeddene og del paprikaene i strimler. Varm halvparten av oljen i en stekepanne og ha i grønnsakene. La de surre på medium varme i noen minutter, til de blir myke og blanke. Dryss over litt salt og pepper.

I mellomtiden deler du hver kyllingfilet i 4-5 biter.

Hell løken og paprikaen over i en ildfast form. Skru opp varmen på stekepannen og ha i 1 ss av oljen og halvparten av kyllingbitene. Dryss over salt og pepper og brun bitene kjapt rundt det hele. De skal ikke gjennomstekes. Hell dem over i den ildfaste formen og gjenta med resten av oljen og kyllingbitene.

Ha cherrytomatene i formen, bland alt godt sammen og fordel det jevn utover i formen.

Rør sammen fløten, creme fraichen, maisennaen og sambal oelek i en bolle og hell det over formen. Jeg bruker å la noen av toppene på kyllingbitene og kanskje en tomat eller to gå klar av hellingen, sånn at de stikker opp av fløtesausen.

Riv osten og dryss over. Sett formen i stekeovnen og stek i 25-30 minutter, til det bobler godt og osten har blitt gyllenbrun og fin.

God middag!

88 svar til “Arvekyllingen”

 1. I kveld ville vi ha kylling til middag, men ingen visste i hvilken variant. Da kom jeg på arvekyllingen som jeg har villet prøve så lenge, og den står i ovnen nå. Foreløpig ser det veldig bra ut! I mangel på frisk chili hadde jeg i en teskje Sambal Oelek, jeg tror det gjorde susen. Takk for flott oppskrift 😀

 2. Hei! Høres deilig ut! Skal ha et dameselskap, der maten må kunne gjøres ferdig i forkant og helst stå på 50-60 gr. i noen timer, og vente på oss. Tenkte da at en gryte kunne være smart, en salat som er laget ferdig og kan blandes like før. Ris kan jeg få en til å lage mens jeg har et program med gjestene. Jeg har tenkt en kyllinggryte, personlig er jeg veldig glad i kokosmelk. Kan det brukes i denne gryten, eller blir det feil? Mvh. Elisabeth

 3. Hei 🙂 neste uke skal jeg endelig prøve å lage denne retten i syklubb 🙂 gleder meg ! Vi er 6 jenter. Holder denne oppskriften til oss 6 ? Vi er veldig glad i mat, hehe 🙂 Hilsen Trine 🙂

  • Hei Trine! Ja, det skal holde fint til 6 voksne damer. Det er 8 kyllingfileter i retten, og det er ganske vanlig å beregne en vanlig kyllingfilet pr person. Ønsker dere en hyggelig syforening!

 4. Hei
  Kan denne lages helt klar, i aluminiumsform, for så å varme opp opp dagen etter? Tenkte kanskje å ha denne som rett i konfirmasjon, ser fantastisk deilig ut. Blir veldig takksam for tilbakemelding 🙂

  • Ja, det går bra, M. Du kan eventuelt også gjøre klart alt i formen dagen før for så å steke det samme dag som konfirmasjonen er. Hvis du har tid, kan du jo gjøre et forsøk nå i påsken. Lykke til!

 5. Hvis den skal lages dagen i forveien..Kyllingen må vel stekes før alt legges i formen, eller hva? Tenker på om den skal stekes neste dag feks i konfirmasjon..

  • Hei Marit! Stek kyllingen og legg alt klart i langpannen, så er det bare stekingen som gjenstår på selve dagen. Lykke til!

 6. Utrolig godt.. I dag tok vi bare en rød paprika og en halv broccoli. Her sliter vi med melkeprodukter men laget den med laktosefri fløte og creme fraiche! Ungdommens elsker den ! Tusen takk for nydelig oppskrift!

 7. Dette var kjempegodt!! Brukte lett Crème fraiche, kremfløte og 2 ss maizena – sausen ble bra og delte seg ikke. To toppede ts sambal oelek gjorde retten spicy og god! Hadde bare 600 g kyllingfilet, men fulgte ellers mengde på både væske og grønnsaker. Spiste kokte mandelpoteter til. Denne skal definitivt lages igjen!

 8. Det virker som om det mangler løk i ingrediens-listen. Står steke løken i fremgangsmåten + at løk er med i de to andre variasjonene av oppskriften

  • Det har du helt rett i, Frida! Så bra du så det. Jeg har oppdatert oppskriften til det nye formatet på bloggen, og det må gjøres manuelt. Så her har det skjedde en aldri så liten feil. Rettet opp igjen nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon