Arvekyllingen

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time

Porsjoner: 6

Arvekyllingen

Arvekyllingen! Dette er en av de oppskriftene som går i arv, ikke akkurat fra generasjon til generasjon, men fra selskap til selskap. Der alle damene (og nå er jeg ikke kjønnsdiskriminerende, bare helt realistisk) sitter med hver sin blokk, penn og papir når middagen er fortært. Jeg fikk den fra min svigerinne, som i sin tur hadde fått den fra en på jobben. Og skal jeg tro henne, og det har jeg all grunn til å gjøre, har alle damene på jobben hennes denne retten på sin ”sikker vinner når vi er mange til middag-liste”.

Du søler ut en stekepanne på din vei mot det ferdige resultatet, og du må koke ris eller pasta til, men det er helt greit. Gleden ved å sette denne retten på bordet er mye større enn to skitne gryter.

LES MER! Sånn lager du ARVEKYLLINGEN MED EN VRI!

PS! Jeg har gjort noen små endringer i oppskriften
1) For å få litt mer pønsj i smaken, bruker jeg å røre ut 1-2 ts med sambal oelek eller en annen chilipaste i fløten og creme fraichen.
2) I den gamle oppskriften, står det hele tomater som du deler i skiver. Da har fløtesausen en tendens til å skille seg under steking. Bytter du ut tomatskivene med hele herrytomater, holder fløtesausen seg helt fin.
3) Her bruker jeg ½ gul og ½ grønn paprika istedenfor 1 hel gul, som det står i den gamle oppskriften.
4) I den gamle oppskriften sto det at formen skulle steke i ca. 40 minutter på 200 grader. De siste årene har jeg bestandig stekt den på 225 grader varmluft i 25-30 minutter.

LES MER! Sånn lager du ARVEKYLLINGEN MED Fru Timians CHILIPESTO

Ingredienser

1 løk
2 fedd hvitløk
0.5 gul paprika
0.5 grønn paprika
1 rød paprika
4 ss olivenolje
1 kg kyllingfilet
1 ts salt
1 ts nykvernet pepper
300 g cherrytomater
3 dl kremfløte
3 dl creme fraiche
1 ss maisenna
2 ts sambal oelek
150 g ost

Til servering
kokt ris

Slik gjør du

*Sambal oelek er en chilipasta som du kjøper på glass. Du finner den i hyllene der de selger asiatiske tørrvarer i butikken. Du kan også bruke en annen chilipasta istedenfor.

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Skrell og hakk opp løken og hvitløkfeddene og del paprikaene i strimler. Varm halvparten av oljen i en stekepanne og ha i grønnsakene. La de surre på medium varme i noen minutter, til de blir myke og blanke. Dryss over litt salt og pepper.

I mellomtiden deler du hver kyllingfilet i 4-5 biter.

Hell løken og paprikaen over i en ildfast form. Skru opp varmen på stekepannen og ha i 1 ss av oljen og halvparten av kyllingbitene. Dryss over salt og pepper og brun bitene kjapt rundt det hele. De skal ikke gjennomstekes. Hell dem over i den ildfaste formen og gjenta med resten av oljen og kyllingbitene.

Ha cherrytomatene i formen, bland alt godt sammen og fordel det jevn utover i formen.

Rør sammen fløten, creme fraichen, maisennaen og sambal oelek i en bolle og hell det over formen. Jeg bruker å la noen av toppene på kyllingbitene og kanskje en tomat eller to gå klar av hellingen, sånn at de stikker opp av fløtesausen.

Riv osten og dryss over. Sett formen i stekeovnen og stek i 25-30 minutter, til det bobler godt og osten har blitt gyllenbrun og fin.

God arvekylling-middag!

LES MER! Fru Timians GULLKRYDDER er supergodt å bruke i kyllingretter!

100 kommentarer til “Arvekyllingen”

 1. I dag har jeg laget arvekyllingen for 1.ste gang.Ble så skuffet, fir sausen skilte seg.Smaken var god, HVs har jeg gjort feil?

  • Hei Turid!
   Det er syren i tomatene som gjør at fløten skiller seg. Noen ganger skjer det, andre ikke. Det er mindre sjanse for at sausen skiller seg når man bruker hele, små tomater enn tomater man skjærer i skiver, men det kan skje allikevel.

 2. Hei!
  Kan jeg bytte ut sausen med creme fraîche med gresk youghurt? Evt creme fraîche lett og lett matfløten?

  Mvh Vilde

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon