Arvekyllingen med en vri!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time

Porsjoner: 4

Arvekyllingen med en vri!

Er du én av dem som elsker ARVEKYLLINGEN? Én av de mest populære oppskriften på bloggen har i mange år vært ARVEKYLLINGEN. Denne langpanneretten med stekt kylling, fløte og massevis av gode smaker som bestandig er en stor suksess å servere  til både små og store gjester.

Her har jeg laget en vri på arvekyllingen. Fremdeles en klassiker og fortsatt akkurat like godt!

Hvorfor heter den Arvekylling?

Synes du Arvekylling er et merkelig navn på en middag? Noen ganger er det jo sånn at nærmest alle spør etter oppskriften på retten du serverer, når man har gjester. Og det er akkurat det som bruker å skje når denne kremede kyllingretten blir servert. Dermed arves oppskriften videre.

LES MER! Dette er en STOR FAMILIEFAVORITT å servere: baconsurret kylling med mozzarella.

Ingredienser

500 g kyllingfilet
2 ss olivenolje
1 ts salt
0.5 ts nykvernet pepper
1 løk
2 fedd hvitløk
1 rød paprika
0.5 chili
5 soltørket tomat(er)
0.25 brokkoli
1.5 dl kremfløte
1.5 dl creme fraiche
75 g revet ost

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader og finn frem en ildfast form.

Del opp kyllingfiletene i mindre biter og brun dem i en varm stekepanne sammen med oljen. Dryss over litt salt og pepper. Gjør bruningen i to omganger slik at pannen har sterk varme hele tiden. Kyllingen trenger bare å få en brun stekeskorpe før du heller bitene over i den ildfaste formen.

Skrell og finhakk løk og hvitløk og ha det i stekepannen når du er ferdig med kyllingen. La det surre på ganske svak varme i 4-5 minutter til løken har blitt blank og myk. I mellomtida deler du paprikaene i to og tar ut kjernehuset før du skjærer dem opp i staver. Chilien deler du først i to og skraper ut frøene på før du finhakker. Dersom de soltørkede tomatene er helt tørre (altså at de ikke ligger i en olje) legger du dem i en skål og heller kokende vann over, og lar det ligge sånn i 3 minutter før du skjærer dem i strimler.

Brokkolien deler du i små buketter. Fordel alt dette over kyllingen. Bland sammen fløten og creme fraichen og resten av saltet og pepperen før du heller det over. Riv osten på den grove siden av rivjernet og fordel den på toppen.

Nå bruker jeg å løfte noen av bitene halvveis opp fra sausen, slik at de stikker opp. Da ser retten bedre ut når jeg serverer den etterpå. Sett den ildfaste formen på en rist på rillen under midten i stekeovnen og la det steke i 40 minutter.

Kok ris som du serverer ved siden av Arvekyllingen. Gjerne en grønnsalat også!

God middag! Håper du får en ny favoritt her!

28 kommentarer til “Arvekyllingen med en vri!”

  1. Hei fru Timian og takk for svar!
    Jeg må først presisere at jeg brukte soltørka tomat ( i olje som jeg helte av). Tror du det vil hjelpe hvis man bruker «tørre» soltørka tomater og ikke slike som har ligget i olje?
    Mvh Marit

  2. Kjempegodt 😊og ble litt egen vri her og da jeg ikke hadde alt i huset.
    Kesam ,fløte,grønn carry pasta og dæsj kyllingfond .
    Servert med Quinoa med stekte nøtter og små biter aprikos for deilig sødme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon