Baconsurret kylling fylt med mozzarella

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 50 minutter

Porsjoner: 4

Baconsurret kylling fylt med mozzarella

Kombinasjonen kylling og bacon er både velkjent og velbrukt. Og det med god grunn! Den er jo rett og slett skikkelig god. Her lasser jeg i tillegg på med mozzarella, så da måtte det jo bli en slager.

Dette er, for meg, en perfekt løradagsmiddag for hele familien – også når familien er utvidet med venner. Da lager jeg gjerne klar både kyllingen, potetene og hvitløksbrødene i god tid, så er det bare stekingen som gjenstå like før gjestene kommer. God planlegging er halve jobben 🙂

Ingredienser

Baconsnurret kylling
400 g kyllingfilet
125 g mozzarella
1 fedd hvitløk
20 blad basilikum
flaksalt
nykvernet pepper
125 g bacon
2 ss olivenolje

Råstekte poteter
800 g småpotet
2 ss olivenolje
1 ts salt
nykvernet pepper
2 ss sesamfrø

Tilbehør
2 baguette(r)
50 g romtemperert smør
1 fedd hvitløk

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Jeg er glad i å bruke store kyllingfileter, så jeg bruker 2 fileter til 4 personer. Bruker du små fileter, trenger du én filet pr person. Steketiden vil avhenge av størrelsen på filetene, men fremgangsmåten er akkurat den samme.

Del mozzarellaen i småbiter og hakk opp basilikumen. Bland det sammen med litt salt og pepper.

Legg filetene med skinnsiden ned og skjær snitt i dem slik at du åpner dem opp. Legg på mozzarellaen – med urter og krydder – og pakk fileten sammen igjen. Surr baconskivene rundt.

Stek kyllingen på forholdsvis sterk varme i en stekepanne sammen med oljen. Vend på kyllingen slik at baconet blir gyllenbrunt rundt det hele. Stikk et steketermometer midt i én av kyllingfiletene og sett dem alle i stekeovnen. Stek til kyllingen har fått en kjernetemperatur på 70 grader. Ta den ut og la den hvile i noen minutter. Kjernetemperaturen vil øke 2-3 grader mens den hviler.

Potetene steker du samtidig med kyllingen. Del dem i to (hvis de er små og fire hvis de er større). Ha dem i en langpanne sammen med olje, salt, pepper og sesamfrø og bland det godt sammen. Stek i 20–25 minutter til potetene er sprø utenpå og myke inni.

Her bruker jeg halvstekte baguetter som jeg skjærer snitt i. Så rører jeg sammen smør og revet hvitløk og fordeler det ned i snittene. Pakker alumuliumsfolie rundt dem og lar de steke med sammen med resten de siste 10-12 minuttene.

God middag!

Baconsurret kylling fylt med mozzarella
Baconsurret kylling fylt med mozzarella
Baconsurret kylling fylt med mozzarella
Baconsurret kylling fylt med mozzarella

16 kommentarer til “Baconsurret kylling fylt med mozzarella”

 1. Hei Marit.
  Når det gjelder kylling har æ en tendens til og steke for mye. Jeg er veldig glad i kylling,men plages med og få det perfekte resultat. Skal prøve denne oppskriften. Du har en fin blogg Marit.
  Ha en fin lørdagskveld.

  • Det er litt vanskelig å svare på, Stina, for det avhenger av hvor varme/kalde kyllingfiletene er før du begynner å bruke dem. Jeg synes det er best å bruke et steketermometer, så har jeg full kontroll. Når kjøttet har en kjernetemperatur på 70, er kjøttet ferdigstekt. Hvis du ikke har steketermometer, er det et strålende julegaveønske 🙂

 2. Denne kyllingretten har eg laga mange gangar dei siste månadane, den er fantastisk god! Sjølv den middagsgjesten som ikkje er så glad for kylling til middag, er full av lovord. Ei perfekt oppskrift på ein perfekt og saftig kylling. Eg lagar ein god salat ved siden av, og sløyfer gjerne brødet.

 3. Hei Marit. Litt usikker, jeg. Du skriver at steketermometeret skal settes midt i kyllingfileten, men der er det jo mozzarella …
  Så hvor setter du det egentlig? Må ha det inn med teskjeer, jeg 🙂

  • Hei Eva! Stikk gjennom mozzarellaen eller stopp før du kommer til den. Du kjenner når steketermometeret stikker i kjøtt og ikke ost. Da blir det bra 🙂

 4. Hei, vi hadde denne retten i går kveld, veldig god. Laget til 10 stk og gjorde mesteparten klar på formiddagen. Ble litt skuffa da all mozzarella rant ut av kyllingen og ned i formen. Har du prøvd å bruke en annen type ost?

  • Ja, den mozzarellaen er litt kjedelig sånn. Prøv å surr baconet litt tettere rundt neste gang sånn at osten ikke greier å rømme like fort 😉

 5. Hei! Dette ser ut som en fin oppskrift, den må jeg prøve! Kan man lage klart kylling og poteter kvelden før dersom man oppbevarer det i kjøleskapet før det stekes? Jeg har forståelse for at tiden vil variere når man bruker steketermometer – men for å planlegge når man skal ha middagsgjester, er det best å regne i størrelsesorden rundt 1 eller rundt 2 timer på steking dersom man bruker små fileter?

  • Hei Sigrid! Ja, det går fint å gjøre det klart dagen i forveien. Når du bruner filetene i en panne først og så legger i stekeovnen, så holder det at det er i stekeovnen rundt 15 minutter 🙂

 6. Denne oppskriften var spennende – den skal jeg prøve. Savner forslag til grønnsaker. I dag blir det nok bare en grønn salat som tilbehør. Men hva annet kunne passe til?

  • Hei Anita!
   Grønnsalat blir godt til. Og nå på denne tiden av året er det også kjempegodt å servere ferske asparges til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon