Kombinasjonen kylling og bacon er både velkjent og velbrukt. Og det med god grunn! Den er jo rett og slett skikkelig god. Her lasser jeg i tillegg på med mozzarella, så da måtte det jo bli en slager.

Dette er, for meg, en perfekt løradagsmiddag for hele familien – også når familien er utvidet med venner. Da lager jeg gjerne klar både kyllingen, potetene og hvitløksbrødene i god tid, så er det bare stekingen som gjenstå like før gjestene kommer. God planlegging er halve jobben 🙂

Baconsurret kylling fylt med mozzarella

Oppskrift på baconsurret kyllingfilet fylt med mozzarella
4 personer

400 g kyllingfilet
125 g fersk mozzarella
1 fedd hvitløk
15-20 blader basilikum
flaksalt
nykvernet pepper
125 g bacon
2 ss olivenolje til steking

Råstekte poteter
800 g små poteter
2 ss olivenolje
1 ts salt
nykvernet pepper
2 ss sesamfrø

Tilbehør
2 halvstekte baguetter
50 g mykt smør
1 fedd hvitløk

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Jeg er glad i å bruke store kyllingfileter, så jeg bruker 2 fileter til 4 personer. Bruker du små fileter, trenger du én filet pr person. Steketiden vil avhenge av størrelsen på filetene, men fremgangsmåten er akkurat den samme.

Del mozzarellaen i småbiter og hakk opp basilikumen. Bland det sammen med litt salt og pepper.

Legg filetene med skinnsiden ned og skjær snitt i dem slik at du åpner dem opp. Legg på mozzarellaen – med urter og krydder – og pakk fileten sammen igjen. Surr baconskivene rundt.

Stek kyllingen på forholdsvis sterk varme i en stekepanne sammen med oljen. Vend på kyllingen slik at baconet blir gyllenbrunt rundt det hele. Stikk et steketermometer midt i én av kyllingfiletene og sett dem alle i stekeovnen. Stek til kyllingen har fått en kjernetemperatur på 70 grader. Ta den ut og la den hvile i noen minutter. Kjernetemperaturen vil øke 2-3 grader mens den hviler.

Potetene steker du samtidig med kyllingen. Del dem i to (hvis de er små og fire hvis de er større). Ha dem i en langpanne sammen med olje, salt, pepper og sesamfrø og bland det godt sammen. Stek i 20–25 minutter til potetene er sprø utenpå og myke inni.

Her bruker jeg halvstekte baguetter som jeg skjærer snitt i. Så rører jeg sammen smør og revet hvitløk og fordeler det ned i snittene. Pakker alumuliumsfolie rundt dem og lar de steke med sammen med resten de siste 10-12 minuttene.

God middag!

Baconsurret kylling fylt med mozzarella Baconsurret kylling fylt med mozzarella Baconsurret kylling fylt med mozzarella Baconsurret kylling fylt med mozzarella

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Hei Marit.
    Når det gjelder kylling har æ en tendens til og steke for mye. Jeg er veldig glad i kylling,men plages med og få det perfekte resultat. Skal prøve denne oppskriften. Du har en fin blogg Marit.
    Ha en fin lørdagskveld.

    • Det er litt vanskelig å svare på, Stina, for det avhenger av hvor varme/kalde kyllingfiletene er før du begynner å bruke dem. Jeg synes det er best å bruke et steketermometer, så har jeg full kontroll. Når kjøttet har en kjernetemperatur på 70, er kjøttet ferdigstekt. Hvis du ikke har steketermometer, er det et strålende julegaveønske 🙂

  2. Denne kyllingretten har eg laga mange gangar dei siste månadane, den er fantastisk god! Sjølv den middagsgjesten som ikkje er så glad for kylling til middag, er full av lovord. Ei perfekt oppskrift på ein perfekt og saftig kylling. Eg lagar ein god salat ved siden av, og sløyfer gjerne brødet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *