Helgrillet kylling på 1-2-3

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Helgrillet kylling på 1-2-3

Lyst til å blir sommerens grilldronning? Eller grillkonge? Da skal du grille kylling på denne måten! Snakk om å få godt resultat med absolutt minimal innsats! Den eneste innsatsen jeg gjør den timen kyllingen ligger på grillen er å løfte på lokket en to tre ganger bare for å sjekke at kyllingen fremdeles ligger på plass. Akkurat som den skull fly avgårde i den tilstanden som den befinner seg i der den ligger, bokstavelig talt flatklemt og stappet full av ulike godsaker.

Helstekt kylling fylt med gode pølser

For å grille kylling på nesten halvparten av tiden det tar å grille den på den vanlige måten, kan du rett og slett fjerne hele ryggbeinet til kyllingen og så klemme den flat. Da blir det mye større stekeflate og alt kjøttet kommer nærmere varmen. Det betyr mindre sjanse for å få tørre kyllingbrystfileter også. Her stuffer jeg dessuten masse godsaker inn mellom skinnet og kjøttet på brystfiletene som får lov til å smakssette brystkjøttet og samtidig holde det supersaftig.

Ryggbeinet fjerner du veldig enkelt dersom du har en fjærkresaks. Den er ganske mye krafigere enn en vanlig kjøkkensaks. Nesten som en hagesaks. Jeg kjøpte min for ørten år siden på et eller annet salg. Fint gaveønske til neste bursdag dersom du ikke har fra før!

Helstekt kylling fylt med gode pølser

Helgrillet kylling med de beste råstekte potetene og en grønnsalat

til til 4 personer. 

Her bruker jeg en stor kylling på litt over 2 kg. Da blir det rester igjen til dagen etter. De kan du jo bruke til en kyllingsalat neste dag. Eller du kan invitere noen flere til middag. Beregn da litt mer potet og salat. Bruker du en mindre kylling (på rundt 1 ½ kg) lager du litt mindre stuffing.

Kyllingen
1 kylling, ca. 2 kg
50-60 g røkt ostepølse eller annen god pølse – kan utelates
1 fedd hvitløk
1 grein rosmarin
25 g romtemperert smør
1 ss rømme
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
2 ss nøytral olje

Potetene
7-8 poteter
2 ts salt
2 ss olivenolje
25 g smør
1 ts Maldonsalt
1 gren rosmarin

Salaten
blandet grønnsalat
10-12 cherrytomater
1 ss god olivenolje, gjerne smakssatt med urter el.

Helstekt kylling fylt med gode pølser

Start med kyllingen. Bruk en fjærkresaks eller en annen skikkelig kraftig saks for å fjerne hele ryggsøylen. Når du har gjort det, er det bare å klemme hele kyllingen flat.

Skjær pølsen i småbiter i bland den sammen med et finhakket hvitløkfedd og rosmaringren, smøret, rømmen, salt og pepper. lag en lomme mellom hver brystfilet og skinnet og stapp i fyllet. Fordel salt, pepper og olivenolje rundt hele kyllingen.

Varm grillen til den er rundt 200 grader og legg på kyllingen. Legg den over indirekte varme. Du legger den med kjøttsiden opp, akkurat som du ser på bildet over. Så er det bare å la kyllingen ligge helt i ro den kommende timen. Bruker du kullgrill, må du kanskje fylle på med kull i løpet av denne timen. Sjekk kyllingen innimellom bare for å se at den ser bra ut.

Og ja, den blir akkurat så gyllenbrun og fin selv om den ligger med skinnsiden opp.

Du kan også steke kyllingen på samme måte i stekeovnen på 200 grader.

Helstekt kylling fylt med gode pølser

Så til potetene! Kok opp vann og salt (2 ts) i en kasserolle. Del potetene i 2 eller 3 og kok dem i 15 minutter. Slå ut vannet og la potetene dampe tørre. Ha potetene over i en ildfast form og ha over olivenoljen, smøret, Maldonsaltet og opphakket rosmarin. Bland det sammen. Sett formen på grillen og stek dem i 15-20 minutter. Du kan også steke dem i stekeovnen på 225 grader varmluft i ca. 15 minutter.

Vask salaten og bland den sammen med tomatene. Hell over olivenoljen.

La kyllingen hvile i 10 minutter før du skjærer i den.

Helstekt kylling fylt med gode pølser

God middag!

Helstekt kylling fylt med gode pølser

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon