Kyllingspyd med hummus
Du vet at du har lag en god dipp når alle forsyner seg både tre og fire ganger fra skålen samtidig som det kommer godlyder i forskjellige toneleier. Hummus er en mos bestående av kikerter, hvitløk, olivenolje og tahini – som er en sesampasta – som har blitt laget i Midt-Østen i uendelig mange år. Ja, noen hevder at hummus ble laget allerede på 1100-tallet, men det skal ikke jeg gå god for. Det jeg imidlertid kan gå god for, er at det smaker skikkelig godt og at det er veldig kjapt og enkelt å lage!
Du kan velge å kjøpe tørre kikerter som du legger i bløt før du koker dem møre og moser dem, eller du kan bruke hermetiske kikerter, som jeg gjør her.
Her serverer jeg hummusen sammen med kjempegode kyllingspyd og en kjapp grønnsalat. Kos deg!
Oppskrift på kyllingspyd med hummus og grønnsalat
til 4 personer
Kyllingspyd
500 g kyllingfilet
3 cm ingefær
1 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
½ ts salt
½ ts nykvernet pepper
1 ½ ts malt koriander
1 ½ ts gurkemeie
8 trespyd
Hummus
1 fedd hvitløk
1 boks, 4 dl, hermetiske kikerter
juice fra 1/4 sitron
2 ss tahini, kjøpes i innvandrerbutikker og helsekost – kan utelates
ca. 1 dl olivenolje
evt. litt vann til speing
½ ts salt
god med nykvernet pepper
olivenolje og paprikapulver til servering
Grønnsalat
ca. 150 g blandet grønnsalat
12-14 cherrytomater
1 oransje paprika
1 liten boks maiskorn
Start med å legge trespydene i bløt slik at de ikke brenner opp på grillen etterpå.
Del kyllingen i strimler og ha i en brødpose. Skrell ingefæren og hvitløken før du river dem på den fine siden av rivjernet. Ha det i brødposen sammen med resten av kryddere. Gni marinaden i kyllingkjøttet og la kjøttet marineres på kjøkkenbenken mens du lager hummusen og salaten.
Fyr opp grillen.
Skrell hvitløkfeddet til hummusen og ha i en matprosessor sammen med resten av ingrediensene. Kjør knivene rundt til du får en glatt masse. Smak til med salt og pepper. Ha det over i en serveringsskål. Dryss over litt paprikapulver og fordel 1-2 ss god olivenolje på toppen like før servering.
Bland sammen salaten og ha i en serveringsbolle.
Legg et lag med aluminiumsfolie på den ene siden av grillen, stor nok til at du kan legge tre-delen av spydene på folien – da brenner de ikke – mens kjøttet ligger rett på grillen. Grill spydene på høy varme i ca. 4 minutter på hver side.
Hummus passer også veldig godt å bare servere til noen skiver godt brød, som for eksempel litt kveldskos.