Tomat- og mozzarellasalat med avokado og grillet kylling

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tomat- og mozzarellasalat med avokado og grillet kylling

Herlighet, dette er godt, folkens! Superdigg salat med grillet asparges og kylling, avokado, solmodne tomater og rikelige mengder med mozzarella! Bøffelmozzarella for anledningen! NAM!

Dette er perfekt sommermat og mat resten av året når du kjenner at du trenger litt sommerstemning – jeg bruker iallfall å trenge det titt og ofte hele året.

Hvis du finner bøffelmozzarella i butikken, så kjøp det! Den koster noen kroner ekstra, men er definitivt med på å sette en ekstra god smak på salaten. Bøffelmozzarellaen har både mer egensmak og konsistensen på den er mykere enn vanlig mozzarella. Men for all del, det blir veldig bra med vanlig mozzarella også! Her i Rakkestad, hvor jeg bor, er det som regel vanlig mozzarella jeg finner, og da bruker jeg det.

Tomat- og mozzarellasalat med avokado og grillet kylling

til 4 personer

600 g kyllingfilet
2 ts flaksalt
nykvernet pepper
2 ss olivenolje
1 bunt asparges
100 g salatblanding
200 g tomater – gjerne forskjellige tomater
250 g mozzarella, 2 baller, gjerne buffalomozzarella
1 avokado
3-4 ss extra virgin olivenolje

Fyr opp grillen.

Krydre kyllingfiletene med halvparten av saltet og godt med pepper. Ha over olivenolje og grill filetene over høy varme på grillen til de får en gyllenbrun farge. Legg dem så over på indirekte varme til de blir gjennomstekt.

Aspargesen skal også ha noen minutter på grillen, og gjerne over høy varme. Ha olivenolje, salt og pepper over dem før du legger dem på grillen i noen minutter til du kjenner at de begynner å bli litt myke.

Vask og tørk salaten om den ikke er ferdigvasket når du kjøper den. Jeg er veldig glad i pakker med ferdig blandet salat, hvor det er både ruccola, små spinatblader og andre ganske smaksrike småblader.

Del opp tomatene og riv eller skjær mozzarellaen. Jeg bruker å skjære dersom jeg bruker vanlig mozzarella og rive dersom jeg bruker bøffelmozzarella.

Del avokadoen og skjær i skiver.

Skjær kyllingfiletene i skiver og del aspargesene i to eller tre.

Fordel salaten utover et stort fat. Så fordeler du resten av ingrediensene over der. Ha litt god olivenolje, noen flak med godt salt og ta noen runder med pepperkvernen over hele salaten til slutt.

Her har jeg plassert kyllingen på et fat ved siden av, men du kan selvfølgelig også legge den oppå salaten!

God middag!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon