Saftig grillet kylling med avokado- og agurksalsa og grønn koriandersaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 35 minutter

Porsjoner: 4

Saftig grillet kylling med avokado- og agurksalsa og grønn koriandersaus

Juhu! Dette kan lekende lett bli en ny grillfavoritt i sommer! Saftig, marinert kylling servert sammen med grønn koriandersaus og en knall agurk- og avokadosalsa! Skikkelig snadder, spør du meg!

Jeg vet det er en ganske så lang ingrediensliste, men husk at det går bra å lage marinaden selv om du nå skulle mangle et av krydderne. Kanskje du har et annet som du kan bruke istedenfor?  Matlaging handler jo ofte om det – det gjør det iallfall for meg – å tilpasse maten jeg lager ut fra hva jeg har tilgjengelig.

Avokado- og agurksalsaen er kjempegod som tilbehør til både stekt fisk og kjøtt, og til veggiskaker!

God grillings!

Ingredienser

Den marinerte kyllingen
4 fedd hvitløk
4 ss olivenolje
2 ss soyasaus
0.5 lime - saften av den
2 ss flytende honning
1 ts spisskummen
2 ts paprikapulver
0.5 ts chiliflakes
1 ts oregano
1 ts malt koriander
1 ts flaksalt
600 g kyllingfilet *

Grønn koriandersaus
1 potte koriander
1 fedd hvitløk
0.25 rød chili
3 dl yoghurt naturell
flaksalt
nykvernet pepper
1 skvis limejuice

Avokado- og agurksalsaen
2 avokado
1 agurk
2 vårløk
1 lime - saften av den
0.25 ts grønn tabasco
2 ss god olivenolje
flaksalt
nykvernet pepper

Slik gjør du

*Her bruker jeg kyllingfileter som er oppdelt i tynne skiver når jeg kjøper dem. Om de ikke har det i butikken du handler, kan du bare dele hver kyllingfilet i 3 skiver selv.

Finhakk hvitløkfeddet og ha det i en brødpose sammen med alle de andre ingrediensene til marinaden. Ha i kyllingfiletene og gni marinaden inn i kjøttet. La det gjerne ligge på kjøkkenbenken i 30 minutter. Mens kjøttet marineres, lager du klart resten.

Jeg bruker stilkene og alt på korianderen. Bare klipper av hele stinglene og har i en liten blender sammen med resten av ingrediensene og kjører knivene rundt til det blir en glatt saus. Smak til med salt og pepper. Kanskje trenger den en liten ekstra skvis med limesaft også.

Del avokadoene og agurken i terninger på ca. 1½ x 1½ cm. Vårløkene deler du i tynne ringer. Ha det i en bolle og bland inn limesaft, Tabasco, olivenolje, salt og pepper. Smak til.

Ta kjøttet ut av marinaden og legger filetene på en skikkelig varm grill.
Disse tynne skivene trenger bare 2 minutter på hver side. Griller du tykkere skiver, trenger de tilsvarende lengre tid.

Da er det klappet og klart for middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon