Juhu! Dette kan lekende lett bli en ny grillfavoritt i sommer! Saftig, marinert kylling servert sammen med grønn koriandersaus og en knall agurk- og avokadosalsa! Skikkelig snadder, spør du meg!

Jeg vet det er en ganske så lang ingrediensliste, men husk at det går bra å lage marinaden selv om du nå skulle mangle et av krydderne. Kanskje du har et annet som du kan bruke istedenfor?  Matlaging handler jo ofte om det – det gjør det iallfall for meg – å tilpasse maten jeg lager ut fra hva jeg har tilgjengelig.

Avokado- og agurksalsaen er kjempegod som tilbehør til både stekt fisk og kjøtt, og til veggiskaker!

God grillings!

Saftig grillet kylling med avokado- og agurksalsa og grønn koriandersaus

til 4 personer

Den marinerte kyllingen
4 fedd hvitløk
4 ss olivenolje
2 ss soyasaus
saft av ½ lime, ca. 1 ss
2 ss honning
1 ts spisskummen
2 ts paprikapulver
¼-½ ts chiliflak eller chilipulver
1 ts oregano
1 ts malt korianderpulver
1 ts flaksalt
600 g kyllingfilet*

Grønn koriandersaus
1 stor potte koriander
1 fedd hvitløk
¼ rød chili
3 dl yoghurt naturell
litt flaksalt
nykvernet pepper
1 liten skvis limesaft

Avokado- og agurksalsaen
2 avokadoer – av typen som selges to i en pakke
1 agurk
2 vårløk
saft av 1 lime
noen dråper grønn Tabasco
2 ss god olivenolje
flaksalt
nykvernet pepper

*Her bruker jeg kyllingfileter som er oppdelt i tynne skiver når jeg kjøper dem. Om de ikke har det i butikken du handler, kan du bare dele hver kyllingfilet i 3 skiver selv.

Finhakk hvitløkfeddet og ha det i en brødpose sammen med alle de andre ingrediensene til marinaden. Ha i kyllingfiletene og gni marinaden inn i kjøttet. La det gjerne ligge på kjøkkenbenken i 30 minutter. Mens kjøttet marineres, lager du klart resten.

Jeg bruker stilkene og alt på korianderen. Bare klipper av hele stinglene og har i en liten blender sammen med resten av ingrediensene og kjører knivene rundt til det blir en glatt saus. Smak til med salt og pepper. Kanskje trenger den en liten ekstra skvis med limesaft også.

Del avokadoene og agurken i terninger på ca. 1½ x 1½ cm. Vårløkene deler du i tynne ringer. Ha det i en bolle og bland inn limesaft, Tabasco, olivenolje, salt og pepper. Smak til.

Ta kjøttet ut av marinaden og legger filetene på en skikkelig varm grill.
Disse tynne skivene trenger bare 2 minutter på hver side. Griller du tykkere skiver, trenger de tilsvarende lengre tid.

Da er det klappet og klart for middag!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *