Kyllingspyd med sitrongress og cashewnøtter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kyllingspyd med sitrongress og cashewnøtter

Jeg har fått skikkelig dilla på grillspyd denne sommeren. Det er så enkelt å variere i smak og tilbehør og veldig lettvint å grille, noe som er kjekt med alle de regnskurene vi har hatt denne sommeren. Her har jeg lagd kyllingspyd som jeg lar få følge med en søt og salt cashwnøttsaus. En stor barnefavoritt!

Kyllingspyd med sitrongress og cashewnøtter

Kyllingspyd med sitrongress og cashewnøtter

Kyllingspydene
4 kyllingbryst
1 sitrongress
1 ts gurkemeie
1 ts sukker
2 ss raps- eller solsikkeolje
1 ts salt
nykvernet pepper

Cashewnøttsausen
50 g cashewnøtter
2–3 cm fersk ingefær
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1/4 ts chiliflak eller 1/2 chili
1 ss brunt muscovado sukker
1/2 ts salt

Skjær kyllingfiletene i strimler på ca. 1/2 x 2 cm. Legg dem i en bolle. Legg kniven oppå sitrongresset og slå hardt oppå med håndflata slik at du klemmer det flatt før du deler det opp i mindre biter. Ha det oppi bollen sammen med resten av ingrediensene til spydene. La kjøttet ligge i marinaden i minst 30 minutter. Det kan gjerne ligge lenger, men la det da ligge i kjøleskapet.

Kyllingspyd med sitrongress og cashewnøtter

Cashewnøttsausen er nesten for tykk til å kunne kalle det en saus, men jeg har ikke et annet godt navn for den heller. God er det samme hva den kalles. Hakk opp cashewnøttene og ha dem i en bolle. Skrap vekk skinnet på ingefæren med en teskje før du river den på den fineste siden av rivjernet. Finhakk sjalottløken og hvitløkfeddet og bland dette sammen. Bruker du fersk chili, finhakker du den også. Rør sammen alle ingrediensene og smak og kjenn om det er passe med sukker og salt.

Tenn på grillen og la den bli god og varm. Træ kyllingfiletene i S-mønster på grillspyd. Bruker du trespyd, må du la dem ligge i vann i minst 30 minutter før du starter grillingen. De kan med fordel ligge i 1 time. Grill kjøttet i ca. 10 minutter totalt. Vend dem rundt innimellom.

Kyllingspyd med sitrongress og cashewnøtter

5 kommentarer til “Kyllingspyd med sitrongress og cashewnøtter”

  1. Hei,

    Denne så god ut – skal prøves ut til helgen!

    Kan man bruke vanlig brunt sukker, eller må man bruke muscovado? Hvor får man isåfall tak i det…?

    • Du får kjøpt muscovadosukker i vanlige dagligvarebutikker. Du kan bruke vanlig løst, raffinert bruns sukker også, men det er mer grovkornet og vil nok derfor kunne bli litt sukrete i den ferdige sausen. Lykke til 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon