Innimellom må det bare en skikkelig porsjon klissete mat til! Ikke kniv og gaffelmat, men fingermat av den klissete sorten. Vel, bruker jeg gaffel for å få i meg coleslawen, men kyllingklubbene, de smaker definitivt best når fingrene brukes som spiseredskap.

Disse kyllingklubbene kan du steke i stekeovnen eller du kan ha dem i en aluminiumsform ute på grillen. Det passer helt perfekt. Hjemmelagd coleslaw er både enkelt og godt å servere til kyllingklubbene.

Perfekt klissete kyllingklubber med coleslaw

Dette trenger du for å lage klissete kyllingklubber med coleslaw til 4 personer

Kyllingklubbene
900 g kyllingklubber – litt mindre dersom klubbene er store, da er det mer kjøtt og mindre bein
1 ½ dl barbequesaus – kjøpt ferdig
1 ts salt
nykvernet pepper

Coleslawen
½ sommerkål
1 gulrot
1 liten rødløk
½ rød chili
75 g gresk yoghurt
25 g majones
1 ts Dijonsennep
saft av ½ lime
salt
nykvernet pepper

Du kan tilberede disse kyllingklubbene enten i stekeovnen eller i en aluminiumsform på grillen. Sett stekeovnen på 200 grader og varm grillen til tilsvarende varme.

Skjær 1­–2 snitt på hver kyllingklubbe. Legg dem over i et ildfast fat/aluminiumsfat. Rør sammen alle ingrediensene til grillsausen og hell den over kyllingklubbene. Bland det sammen.

Stek kyllingklubbene i ca. 45 minutter. Pensle grillsausen som renner ned over kyllingklubbene igjen hvert 15. minutt.

Perfekt klissete kyllingklubber med coleslaw

Coleslaw er fantastisk tilbehør til denne kyllingen. Coleslaw er rett og slett en kålsalat. Skjær kålen i tynne strimler, løken i tynne ringer og riv gulroten. Chilien finhakker du. Vil du ha litt hete i smaken, tar du med frøene, hvis ikke, fjerner du dem før du hakker den opp. Ha alt dette i en bolle og bland inn resten av ingrediensene. Smak til med limesaft, salt og pepper.

Perfekt klissete kyllingklubber med coleslaw

Godt måltid!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *