Grillet kylling med ris- og tomatsalat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Grillet kylling med ris- og tomatsalat

Dette er hva jeg kaller en skikkelig all rounder! Stekt, eller som her, grillet kyllingfileter servert med en smakfull og enkel rissalat med fullkornsris, tomater og spinat. Passer akkurat like godt å servere på en tirsdag som en lørdagskveld, spør du meg!

Når du skal grille, er det bestandig lurt å ha ett felt på grillen med høy, direkte varme, og ett felt hvor det ikke brenner rett under risen, slik at du har indirekte varme. Da er det lettest å få bra resultat på det du lager.

Når det ikke er grillvær, kan steker du kyllingfiletene enten i vanlig stekepanne eller i en grillpanne! God middag!

Oppskrift på grillet kylling med ris- og tomatsalat

Kyllingen
4 kyllingfileter
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 ss olivenolje

Ris- og tomatsalaten
250 g fullkornsris
150 g fersk spinat
3 store tomater
5–6 cherrytomater
1 stilk stangselleri
1 fedd hvitløk
½ potte basilikum
3 ss olivenolje
1 ts hvitvinseddik
1 ts flaksalt
nykvernet pepper

Gni kyllingfiletene inn med krydder og olje. Grill dem på sterk varme i ca. 3 minutter på hver side. Legg dem så på indirekte varme og stek til de har fått en kjernetemperatur på 70 grader. Da er det lurt å bruke steketermometer.

Du kan også bruke stekepannen for bruning. Så kan du ettersteke dem enten i stekeovnen på 200 grader eller legge et lokk på stekepannen, skru ned varmen og la dem ettersteke der. Med forholdsvis små kyllingfileter og hvis de var romtempererte da du startet, tar etterstekingen bare noen få minutter.

Kok fullkornsrisen etter anvisning på pakken. Dersom spinaten ikke er ferdig vasket når du kjøper den, må du vaske den godt (det er bestandig masse sand og jord i spinatbladene) før du har dem i kjelen med risen det siste minuttet.

Del opp tomatene i terninger. Finhakk stangselleriet og hvitløkfeddet og grovhakk basilikumen. Bland sammen alle ingrediensene. Smak til med salt og pepper.

God middag!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon