Grilla kyllinglår

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Grilla kyllinglår

Det blir virkelig en egen smak på maten når den blir lagt på grillen i steden for i stekepanna eller stekeovnen. Det er dessuten en egen stasatmosfære over grillmaten. Det at det settes grillmat på bordet, betyr at det er vær godt nok til å holde seg utendørs. Og det må feires!

De første sommerne jeg håndterte grillen, var det bestandig med et større eller mindre anslag av panikk jeg drev på. Det var løping mellom kjøkken og grill, og en følelse av aldri helt å ha kontroll over hva som foregikk under grillokket. Da jeg endelig skjønte fordelen av å benytte både direkte og indirekte varme, løsnet grillgåten, og jeg fikk en helt annen glede (og ro) med å grille. Nå elsker jeg det, og gjør det så ofte som overhode mulig.

Til disse kyllinglårene bruker jeg litt direkte varme akkurat i starten, før jeg legger dem over indirekte varme i 35-40 minutter og lar de steke ferdig. De blir supersaftige og supergode!

Grilla kyllinglår

Dette trenger du for å lage grillede kyllinglår med salat og råstekte poteter til 4 personer

Kylling
2-4 kyllinglår
2 ss olivenolje
1 ts salt – gjerne Maldon
godt med nykvernet pepper
1/2 ts paprikapulver
1/2 ts chilimiks – et eller annet krydder med tørket chili

Råstekte poteter
800 g kokefaste poteter
2 ss olivenolje
1 ts salt
nykvernet pepper
1/2 ts chilimiks

Aubergine
1 aubergine
2 ts salt
2 ss olivenolje
nykvernet pepper

Hakket avokado
2 avokado
1 ts olivenolje
1/2 ts Maldonsalt
nykvernet pepper

Tilbehør
salat
cherrytomater

Grilla kyllinglår

Fyr opp grillen og sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Jeg liker definitivt best å bruke store kyllinglår til dette, som Smaalenene Gårdskylling (tidligere Liveche) eller Stangekylling. Der veier hvert kyllinglår rundt 350 gram og gjør at det beholder saftigheten på en annen måte enn hvis du bruker en vanlig, liten kylling. Det er derfor jeg også har skrevet 3-4 kyllinglår. Hjemme hos oss, er det nok med 2 kyllinglår av denne størrelsen. Du vet hva som trengs hos deg.

Gni kyllinglårene inn med olje og krydder og grill dem over direkte varme i noen få minutter til du får en gyllen stekeskorpe på begge sider. Så legger du lårene over indirekte varme og griller videre i 35-40 minutter. Snu lårene forholdsvis ofte. Bruker du mindre lår, må du kutte ned på grilltiden. Stikk en spiss kniv ned i beinfestet på låret for å sjekke om kjøttsaften som kommer ut er klar eller ikke. Er den klar, er også lårene klare. Pakk inn lårene og la dem hvile i 10 minutter før du deler hvert lår i to og serverer.

Du kan selvfølgelig også bruke kyllingbryst til dette. Bruker du brystfileter uten skinn og bein, er den totale grilltiden 10-12 minutter, så tilpass etter hva du bruker.

Del opp auberginen i ganske tynne skiver. Dryss saltet over skivene og legg dem over i et dørslag. La dem ligge slik i ca. 30 minutter. Dette gjør vi for å få ut en del av bitterstoffene som er i aunerginen. Skyll skivene i kaldt vann og tørk av dem med kjøkkenpapir før du fordeler olje og litt mer salt over. Grill skivene i 4-5 minutter på hver side.

Del opp potetene i båter eller mindre biter og bland det med olje og krydder. Ha det over i en langpanne og stek i 20-25 minutter til potetene er sprø utenpå og myke inni.

Grilla kyllinglår

Del avokadoene i to og fjern steinene. Bruk en spiseskje for å ta kjøttet ut av skallet. Del så opp kjøttet i passe biter og ha i en skål sammen med resten av ingrediensene.

Grilla kyllinglår

Server grønnsalat og cherrytomater til.

 

 

5 kommentarer til “Grilla kyllinglår”

 1. Hei Fru Timian.
  Bruker du vanlig kulegrill eller gassgrill?
  Æ bruker foreløpig kulegrill,og den fungerer bra. Men, synes det er litt vanskelig og beregne hvor mye kull en skal bruke. Noen ganger blir det for mye,og da blir det frem med vann mugga og spraye ilden,og ta på lokket.
  Har du noen lure tips?? Vennlig hilsen Heidi.!

 2. Hei Heidi!
  Jeg må (nesten med skam bekjenne) at jeg bruker gassgrill. Vet at smaken blir enda bedre når jeg bruker kullgrill, men så er det noe med denne enkelheten med gassgrill som rett og slett gjør at den blir mye mer brukt.
  Kjenner veldig godt til dette problemet med vannflaska etc., og det eneste rådet jeg har i så måte er å grille mer over indirekte varme. Da slipper du at fettet drypper ned i kullet. Det er nok også lettere å regulere varmen da..
  Lykke til videre med grillingen 🙂
  Marit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon