Sommer, sol og grill! Hvilken herlig kombinasjon! Elsker smakene, fargene og, ikke minst, stemningen når dette kommer på bordet!

Det er veldig godt å grille grønnsaker rett på grillen! Gni dem inn med litt olivenolje før du legger over  direkte varme på grillen.

Jeg kjører på med både basilikumdressing og hummus til denne grillmiddagen. Basilikumdressingen bruker jeg både som dressing og marinade til kjøttet.

Kyllingspyd og grillede grønnsaker, basilikumdressing og hummus

til 4 personer

Kyllingspydene
¼ grønn paprika
¼ rød paprika
600 g kyllingfilet
1 sitron

De råstekte potetene
600 g småpoteter – velg gjerne norske nypoteter
2-3 ss olivenolje
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
litt chilikrydder

Gulrøttene
8 små gulrøtter
½ ss olivenolje
¼ ts flaksalt

Basilikumdressing
½ potte basilikum
2 fedd hvitløk
½ chili
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
¾ dl olivenolje
1 ss hvitvinseddik

Hummus
2 boker, à 290 g, hermetiske kikerter
1 fedd hvitløk
3 ss olivenolje + litt ekstra til servering
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
saft av 1 lime
1 ss kaldt vann
1 ts sesamfrø til servering

Start med potetene. Sett stekeovnen på 225 grader varmluft. Del potetene i 2 eller 4 og ha dem i en langpanne sammen med resten av ingrediensene. Bland det sammen.

Potetene trenger ca. 25 minutter i stekeovnen, så sett dem inn i stekeovnen ca. 10 minutter før du begynner å grille.

Lag basilikumdressingen, eller -marinaden, som den egentlig er. Ha alle ingrediensene i en bolle som passer stavmikseren eller ha det i en blender og kjør rundt til du får en flytende saus.

Del opp paprikaen og kyllingfiletene til grillspydene. Kyllingbitene kan være ca. 4 x 4 cm store. Ha dem i en liten skål sammen med halvparten av basilikumdressingen og bland det godt sammen før du trær både kjøtt og paprika på 4 grillspyd.

Resten av basilikumdressingen tar du vare på til servering.

Ha alle ingrediensene til hummusen i en blender eller bolle som du kan bruke stavmikser til, og mos det hele sammen. Jeg vet at det i ekte hummus skal være tahini (som er en sesampasta), men ettersom jeg nå bor her på landet, er det som regel ganske vanskelig å få tak i, så derfor bruker jeg som regel å lage hummus uten tahini.

Fordel hummusen på et lite fat. Like før servering heller du over ca. 2 ss god olivenolje og sesamfrøene.

Her bruker jeg knaskegulrøtter, men du kan også bruke helt vanlige gulrøtter som du bare deler opp i 2 eller 4 deler på langs. Fordel olivenoljen og saltet rundt dem.

Del sitronen i to og legg både den, grillspydene og gulrøttene på sterk varme på grillen. Vend dem jevnlig og stek til kyllingen er gjennomstekt og gulrøttene begynner å bli myke, men fremdeles har litt tyggemotstand. Klem sitronsaften litt over maten før servering.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *