Langtidsstekt kylling

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 3 timer 30 minutter

Porsjoner: 4

Langtidsstekt kylling

Jeg har fått helt dilla på langtidsstekt kylling! Det er så utrolig godt og ekstremt lettvint å lage, for den lager seg nesten helt selv! Du trenger én hel stor, rå kylling, en gryte med lokk som kan settes i stekeovnen, en sitron, noen hvitløkfedd og godt krydder! Her bruker jeg min egen krydderblanding: Fru Timians GULLKRYDDER. Og jeg vil jo gjerne reklamere for den – for den gir et veldig godt resultat – men du kan altså lage denne middagen med en annen krydderblanding også.

Når du tilbereder kyllingen på denne måten, får du et supersaftig restultat hvor kyllingkjøttet er så mørt at det ramler fra hverandre. Og skulle du få kyllingrester etter middagen, er de perfekte å bruke til en kyllingsalat eller kyllingsandwich dagen etterpå.

Skal du tidlig opp for å dra på jobb, kan du gjøre kyllingen klar kvelden før og bare sette hele gryten med kyllingen i, i kjøleskapet. Så er det bare å sette den inn i stekeovnen nesten morgen. Så er kyllingen ferdigstekt når du kommer hjem. Se tipsene du bør følge da, litt lenger ned i saken.

Kyllingen passer også supert å servere til POTETSTAPPE, i denne KYLLINGSALATEN MED LINSER OG EGG og til PULLET KYLLING MED QUINOASALAT OG SALSA.

Å bruke hel kylling, istedenfor å kjøpe ferdig oppdelte biter, er også veldig økonomisk. For kiloprisen er ofte 3-4 ganger lavere for hel kylling kontra ferdig oppdelt kylling.

LES MER: Du kan nå få med Fru Timians GULLKRYDDER i PÅSKEPAKKEN i nettbutkken!

Jeg kjente stort behov for å få litt sommerfølelse her om dagen, så derfor ble det denne tomat-, mozzarella- og avokadosalaten som ble følget til kyllingen. Sjekk ut de fargene! Jeg ELSKER mat som dette!

LES MER! Her kan du kjøpe alle Fru Timian-produktene!

Ingredienser

Kyllingen
1 hel rå kylling, 1,8kg
2 ts fru timians gullkrydder
1 sitron
7 fedd hvitløk
3 ss olivenolje

Salaten
500 g tomat(er)
2 avokado
3 ss god olivenolje
0.5 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 pose babyleaf mix salat
125 g mozzarella
5 skive(r) parmesan

Urtepestoen
12 greiner basilikum
12 greiner koriander
12 greiner timian
0.5 dl god olivenolje
10 g pinjekjerner
20 g parmesan
1 skvis sitronsaft
0.5 ts flaksalt
nykvernet pepper

Slik gjør du

*Koker du ris og serverer til, blir dette middag til 6. Med bare kylling og salat, blir det til 4 personer.

Langtidssteking av kyllingen

Tørk av kyllingen før du gnir krydderet inn i kyllingkjøttet rundt det hele før du legger den i en gryte. Del sitronen i båter og legg både dem og hvitløkfeddene i gryten. Fordel over olivenoljen. Legg over et lokk.

Skru stekeovnen på 100-120 grader og sett inn gryten. Skal gryten stå i 3-4 timer, lar jeg stekeovnen stå på 120 grader, mens skal den stå lenger, har jeg stekeovnen på 100 grader.

Når gryten har stått sine tilmålte timer, og jeg begynner å lage tilbehøret, tar jeg av lokket og skrur opp varmen til 230 grader og lar gryten i 15-20 minutter, til kyllingskinnet har fått en gyllenbrun farge. Skvis litt av sitronsaften, fra sitronbåtene i gryten, over kyllingen før servering.

Gjør klart tilbehøret

Om du ikke har alle urtene til urtepestoen, kan du lage den bare av basilikum også. Det blir også knallgodt!

Jeg bruker mesteparten av greinene på basilikumen og alt på korianderen. Timiangreinene er litt hardere, så de bruker jeg å fjerne og bare bruke bladene fra. Mos alle ingrediensene til pestoen med en stavmikser. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Del tomatene og avokadoene i mindre biter. Ha det i en bolle sammen med salaten, olivenoljen, salt og pepper og bland det sammen. Fordel salaten på et serveringsfat. Riv mozzarellaen og fordel utover salaten. Bruk en grønnsaksskreller for å få av noen skiver parmesan, som du også drysser over salaten.

God middag!

10 kommentarer til “Langtidsstekt kylling”

  1. Selger du krydderblanding din noe annet sted enn på nett? Litt dumt når frakten er like mye som selve produktet🙈😊

  2. Hei😊 Hvor lenge skal den stå i ovnen hvis man bruker laveste varme(altså 110 grader) ? Gleder meg til å prøve denne oppskriften😊

    • Hei Hilde! Med så små kyllinger hadde jeg redusert temperaturen til 100 grader og nok også redusert steketiden en del. Litt usikker på hvor mye, men stikk et steketermometer i lårfetet på den ene kyllingen etter 1,5 times steketid for å sjekke temperaturen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon