Svinekoteletter med soppsaus og potetstappe

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Svinekoteletter med soppsaus og potetstappe

Dette er skikkelig snadder, folkens! Saftige svinekoteletter med en herlig potetstappe og kantarell- og sjampinjongsaus!

Elsker denne sausen! Den er knallgod! Her bruker jeg en blanding av kantareller og sjampinjong, men du kan gjerne bruke bare den ene, eller du kan bruke andre soppsorter om du har det tilgjengelig.

Oppskrift på svinekoteletter med soppsaus og potetstappe
til 4 personer

Svinekotelettene
4 svinekoteletter
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 ss olje
20 g smør

Kantarell- og sjampinjongsaus
150 g kantareller
150 g sjampinjong
2 ss olivenolje
1 løk
1 fedd hvitløk
1 ts Dijonsennep
1 buljongterning eller 2 ts fond, her brukte jeg kyllingsmak
1 dl vann
2 ½ dl fløte, matfløte eller kremfløte
evt. litt flaksalt
nykvernet pepper
noen basilikumblader til å drysse over maten ved servering

Potetstappe
800 g kokefaste poteter
ca. 1 ½ dl melk
25 g smør
½ ts flaksalt
nykvernet pepper

Start med potetstappen. Kok opp vann til potetene i en kasserolle. Skrell potetene, del dem i mindre biter og ha dem i det kokende vannet sammen med hvitløkfeddet. Kok dem møre.

Tøm vannet av kasserollen og la den stå i 2 minutter uten lokk for at potetene skal dampes tørre. I mellomtiden varmer du opp melken til den ryker. Ha smøret i kasserollen. Knus potetene med en stapper før du sper med melken. Rør kraftig i mosen for å få den luftig og myk. Smak til med salt og pepper.

Børst vekk eventuelle jord- og skogrester av kantarellene før du river de største av dem i mindre biter. Skjær sjampinjongene i skiver eller båter. Varm oljen i en stekepanne og ha i soppen. Stek den på høy varme i noen minutter, til soppen blir gyllenbrun. I mellomtiden finhakker du løken og hvitløken. Demp varmen i pannen og ha i løken og hvitløken og la det surre i 2-3 minutter. Ha i Dijonsennepen og resten av ingrediensene og kok opp. La det småkoke til kotelettene er ferdige. Smak til med salt og pepper.

Tørk svinekotelettene med kjøkkenpapir, slik at du får en tørr overflate, før du drysser over salt og pepper. Varm oljen i en stekepanne og stek kotelettene på høy varme i ca. 3 minutter på hver side, til de blir gyllenbrune. Mulig får du plass til alle kotelettene på én gang. Hvis ikke, steker du dem i to omganger. Når de er brunet, skrur du ned varmen til litt under medium varme, legger et lokk over pannen og ettersteker kotelettene i 7-8 minutter.

God middag!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon