Fylt kalkunfilet surret i bacon

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fylt kalkunfilet surret i bacon

Har du planer for nyttårsaften som innebærer at du skal lage mat til én, to, seks eller sju? Og har lyst på kalkun, bare med en liten vri?  Det som er genialt med denne kalkunvarianten er at den kan lages nesten helt ferdig dagen før for så å bare steke den ferdig på selve dagen. Det trenger definitivt ikke å være nyttårsaften for å servere dette. Det fungerer hele året. Den er dessuten god å servere kald på et koldtbord.

Her skjærer jeg kalkunfilet i skiver, som jeg presser til de blir ganske flate, og lager et fyll av couscous, nøtter og tørket frukt. og for å holde det hele sammen, bruker jeg massevis av baconskiver. Alle disse smakene står veldig godt sammen og kalkunkjøttet blir veldig saftig og godt.

Fylt kalkunfilet surret i bacon

Dette trenger du for å lage kalkunterrin til 6-8 personer
1 dl couscous
1 dl kyllingbuljong
1 løk
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
100 g paranøtter
6-7 tørket fiken
10 tørket aprikoser
50 g tørket tranebær
1 neve kruspersille
1 egg
18 skiver bacon
1 kalkunfilet – ca. 750 g
25 g smør

Fylt kalkunfilet surret i bacon

Ha couscousen i en bolle. Kok opp kyllingbuljongen og hell over couscousen. Dekk bollen med plastfolie og la couscousen stå å svelle i 5 minutter.

Rens og finhakk løk og hvitløk og ha i en stekepanne sammen med olivenoljen. La det surre på ganske svak varme i 4-5 minutter, til løken er blank og nesten gjennomsiktig. I mellomtiden kan du hakke paranøttene og dele opp fikenene og aprikosene i mindre biter. Tranebærene kan være hele. Tørkede tranebær får du nå kjøpt i veldig mange helt vanlige dagligvarebutikker, så spør dem som jobber der om hjelp til å finne dem. Kruspersillen skal finhakkes.

Bruk en gaffel til å dele couscousen fra hverandre og nærmest røre litt luft inn i den. Skru av varmen på stekeplata og ha i couscousen og alt det du har hakket opp. La det avkjøles litt. Visp lett sammen egget og hell det over blandingen. Rør det sammen.

På et dobbelt lag med aluminiumsfolie legger du baconskivene tett i tett. Er de bredere på den ene siden, legger du dem annenhver slik at du hele tiden får en jevn loddrett kant av baconet. Skjær kalkunfileten i 6 skiver. For å greie å rulle kalkunskivene etterpå, må de presses litt tynnere. Da bruker jeg å legge en kalkunskive mellom to brødposer av plast og så legge en stekepanne eller noe annet flatt oppå. Så bruker jeg litt krefter og presser panna ned til kjøttet blir litt mindre enn 1 cm tykt.  Legg en skive mellom to brødposer og sett en stekepanne eller noe annet flatt og tungt oppå. Press panna ned til kjøttet blir litt mindre enn 1 cm tykt. Gjenta med resten av skivene. Fordel kalkunskivene oppå baconskivene, men la det være igjen ca. 2 cm uten kalkun langs begge langsidene. Da blir det letter å rulle dette sammen etterpå. Kalkunskivene må ligge helt tett slik at det ikke blir noen hull. Så fordeler du alt fyllet oppå kalkunskivene. Bruk en skje til å klappe det godt ned.

Fylt kalkunfilet surret i bacon

Nå har du kommet til den skumle biten, nemlig sammenrullingen! Ta tak i folien på den ene langsiden og rull det hele sammen slik at baconet treffes. La baconskivene på den ene langsiden gå over den andre. Her er det litt mikk-makking, men du må prøve å få det så stramt du greier. Press aluminiumsfolien godt sammen på begge endene for å låse det så tett sammen som mulig.

Legg hele rullen i kjøleskapet i minst to timer. Den kan også ligge der over natta.

Sett stekeovnen på 180 grader. Legg kalkunterrinen, med baconskjøten ned, i en ildfastform, og stek den midt i ovnen i 30 minutter. Ta forma ut av ovnen og ta av aluminiumsfolien. Jeg bruker bare å rive den av på toppen og ned på sidene og så lar jeg folien under terrinen være. Smelt smøret og pensle det rundt baconet. Sett forma tilbake i stekeovnen og stek videre i ca. 35 minutter. For å forsikre deg om at terrinen er gjennomstekt, kan du stikke inn en stekepinne. Er fyllet varmt, er terrinen ferdig.

Serveres sammen med en god salat eller kokte poteter og saus.

Fylt kalkunfilet surret i bacon

 

2 kommentarer til “Fylt kalkunfilet surret i bacon”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon