Fylt kalkunbryst med rosenkål og bacon

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fylt kalkunbryst med rosenkål og bacon

Har du lyst på en liten vri på den tradisjonelle kalkunmiddagen?

Hvis du synes det blir i overkant mye mat når du steker en hel kalkun, kan du rett og slett steke et kalkunbryst istedenfor. Kjøper du inn et stort bryst, er det nok mat til 8-10 personer. Enkelt å servere er det også.

For å få ekstra smak av det, skjærer jeg det opp slik at jeg kan lage en fin rullade med massevis av gode middelhavssmaker. Her er det både bacon, soltørkede tomater, oliven og basilikum. Skikkelig godt!

Og til rulladen serverer jeg VÅR gourmet fruktmost. Den er laget spesielt for å passe til ulike typer mat som et fullverdig alternativ til vin. VÅR Eple og Solbær, VÅR Eple, Kirsebær og Aronia og VÅR Eple og Rabarbra er tilgjengelige på Vinmonopolet. Både de og de andre smakene kan du også kjøpe i utvalgte butikker og restauranter. Oversikten finner du her.

En lett og smakfull middag som kan serveres både med råstekte poteter og potetstappe. Den passer like godt til søndagsmiddagen som til en festaften.

Fylt kalkunbryst med rosenkål og bacon

Dette trenger du for å lage fylt kalkunbryst servert med rosenkål og bacon
1 kalkunbryst, ca. 2 ½ kg
1 ts salt
nykvernet pepper

Fyll
50 g bacon, i småbiter
2 fedd hvitløk, finhakket
100 g soltørkede tomater, hakket
100 g svarte oliven, hakket
1 potte basilikum, hakket
50 g revet parmesan, revet
½ salt
nykvernet pepper

Tilbehør
1 ¼ kg rosenkål
250 g bacon, i småbiter
salt
nykvernet pepper

Sett stekeovnen på 190 grader.

Start med fyllet. Stek baconet og hvitløken i en stekepanne til baconet er gyllenbrunt. Bland det med resten av fyllet.

Legg kalkunfileten med skinnsiden ned (selv om skinnet er borte). Skjær et dypt kutt i den tykkeste delen av brystet slik at du får åpnet kalkunbrystet som en sommerfugl. Legg kjøttet mellom to lag plastfolie og bruk et kjevle til å banke det flatt til det er ca. 1 ½ cm tykt.

Fordel fyllet på kjøttet før du ruller det stramt sammen. Rull fra en kortside. Knytt kjøkkenhyssing rundt kjøttet for å holde det på plass. Fordel salt og pepper rundt rullen.

Stikk et steketermometer midt i kjøttrullen og stek kjøttet til det har fått en kjernetemperatur på 68–69 grader. Det tar om lag 1 ½ time. Pakk kjøttet løst inn i aluminiumsfolie og la det hvile i 20 minutter før du skjærer det i skiver.

Lag tilbehøret. Kok rosenkålen i lettsaltet vann i 3 minutter. Stek baconet gyllenbrunt i en stekepanne. Ha rosenkålen i stekepanna og bland sammen. Smak til med salt og pepper

Fylt kalkunbryst med rosenkål og bacon Fylt kalkunbryst med rosenkål og bacon

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Vår Fruktmost. 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon