Kalkungryte med butterdeigslokk

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kalkungryte med butterdeigslokk

Jeg elsker gryter og kasseroller som tåler å stå i stekeovnen. Det er sikkert barnslig moro, men jeg er veldig fascinert av det faktum at jeg kan brune og steke ting i en kasserolle for så å sette hele sulamitten inn i stekeovnen etterpå. Her bruker jeg en gammel emaljert gryte når jeg lager kalkungryte med butterdeigslokk. Du kan selvfølgelig lage klart alt i en stekepanne først, for så å ha det over i en ildfast form og legge butterdeigsloggen på toppen der.

Kalkungryte med butterdeigslokk

Dette trenger du for å lage kalkungryte med butterdeigslokk til 4 personer
1 pk butterdeig
100 g bacon
300 g kalkunfilet
1–2 ss olivenolje
1 ts salt
nykvernet pepper
1 løk
3 fedd hvitløk
1 chili
2 gulrøtter
1 blomkålhode
150 g aspargesbønner
3 1/2 dl kyllingkraft eller –buljong
1 dl crème fraîche
litt hvetemel til utkjevling av butterdeig
1 egg til pensling

Legg butterdeigen til tining og sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.

Jeg har i det siste fått for vane å klippe opp bacon i stedet for å skjære den. Du velger den fremgangsmåten du ønsker, og deler den samme hva i småbiter og bruner i en kjele. Bruk litt av oljen dersom det er lite fett på baconet. I mellomtiden deler du kalkunfileten i terninger på ca. 2 x 2 cm. Ta baconet ut av kjelen og ha i kalkunterningene og oljen. Brun kjøttet lett. Krydre med salt og pepper.

Skrell løken og hvitløkfeddene og finhakk både dem og chilien. Fjern frøene og den innvendige hinnen i chilien før du hakker den opp. Ha det oppi gryta sammen med kalkunen. La det surre på litt under medium varme i noen minutter til løken begynner å bli blank.

Skrell gulrøttene og del i små terninger. Blomkålen deler du i små buketter. Ha alt dette, samt baconet tilbake i gryta og tilsett kyllingkraften og crème fraîchen. Rør rundt. Ha det over i en ildfast form dersom kasserollen ikke tåler å stå i stekeovnen.

Kalkungryte med butterdeigslokk

Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og legg butterdeigsplatene oppå hverandre. Kjevle dem ut til du får et lokk som er stort nok til å dekke kasserollen eller ildfast form. Løft på deigen noen ganger for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast.

Kalkungryte med butterdeigslokk

Lag noen hull i deigen for å slippe ut damp. Legg på lokket og pensle det med et sammenpisket egg. Stekes på nederste rille i stekeovnen i 20–25 minutter.

Kalkungryte med butterdeigslokk Kalkungryte med butterdeigslokk

Kalkungryte med butterdeigslokk

 

3 kommentarer til “Kalkungryte med butterdeigslokk”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon