Kalkun i siste liten

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kalkun i siste liten

Har du litt for sent skjønt at det er din tur å lage kalkunen til i kveld? Da har du løsningen her! Er kalkunen fremdeles fryst, legger du den i en stor balje med kaldt vann. La kalkunen være pakket i plast når du gjør dette. La deg ikke friste til å bruke varmt vann. Da forsvinner saftigheten ut av kjøttet.

Så snart kalkunen er tint, deler du den, kryderer og steker. Og stekingen av hele kalkunen går på under timen. Det er det geniale!

God nytt år!

Kalkun i siste liten

Dette trenger du for å steke kalkun til ca. 8 personer
1 kalkun, ca. 3 kg
5-6 fedd hvitløk
2 ts tørket rosmarin
1 ts tørket timian
2 ts salt
godt med nykvernet pepper
4-5 ss olivenolje

Sett stekeovnen på 200 grader.

En fuglesaks er kjekk å ha når du skal tilberede kalkunen på denne måte, for jeg starter hele prosessen med å klippe løst hele ryggbeinet. Legg kalkunen med brystet ned og klipp eller skjær løst beinet som går fra bunn til topp på kalkunen. Bruker du kniv, må du ha en kraftig utgave som tåler en trøkk. Kalkun har kraftigere bein enn en kylling.

Snu kalkunen rundt og bruk kroppsvekten din til å knekke kalkunen flat. Det kan være at du må snu kalkunen igjen og skjære et kirurgisnitt eller to før du greier å knekke den helt.

Finhakk hvitløkfeddene og bland dem sammen med krydderurtene, salt og pepper. Gni det godt inn i kalkunkjøttet og hell olivenoljen over til slutt.

Legg kalkunen i en langpanne. Det er helt fint hvis kalkunlårene nå blir klemt litt opp og inn slik at de blir liggende som beskyttere over brystene. Sett langpannen litt ned i stekeovnen og stek i 45-55 minutter. Stikk et termometer inn i lårfestet og sjekk om temperaturen har kommet over 70 grader. Du kan også stikke en kniv inn og se om kjøttsaften som kommer ut er klar. Da er kjøttet ferdig.

La det hvile i 10-15 minutter før du skjærer i det.

Server med ønsket tilbehør. Disse råstekte potetene kan du gjerne servere til og denne rødvinssausen smaker godt til kjøttet. Både rosenkål og brokkoli er også supert tilbehør til kalkunen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon