Eltefri pannepizza

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 14-20 timer

Porsjoner: 4

Eltefri pannepizza

Fredagskveldene er nesten hellige for meg! Ukene bruker å være fulle av all verdens aktiviteter, så fredagskveldene vil jeg veldig gjerne tilbringe i sofaen på stua. Helst med resten av familien i nærheten, TV’en på og god mat!

Denne eltefrie pizzaen er perfekt for slike fredagskvelder! Her snakker vi høy kosefaktor med liten innsats! Jeg rører sammen en deig på torsdagskvelden eller fredagsmorgen. Tomatsausen jeg bruker, er kanskje verdens kjappeste, og toppingen bruker å bestå av det som finnes i kjøleskapet. Her bruker jeg noen skiver chorizo, en liten håndfull paprikastrimler og revet hvitost.

Fordi dette er en eltefri deig med lite gjær i, trenger den litt tid til å etterheve i stekepannen, som jeg steker pizzaen direkte i, og på en perfekt fredag bruker jeg den ventetiden på en treningsøkt og dusj! Da kan helgen komme!

Du trenger to stekepanner – gjerne i jern – hvis du skal lage til 4 personer, altså i to panner. Du kan selvfølgelig også fordele deigen direkte utover i en langpanne og lage én stor eltefri pizza! Da må du beregne litt lengre steketid.

Ingredienser

Deigen
400 g hvetemel
1 ts salt
ts tørrgjær
3 dl vann, ca. 25 grader
2 ts olivenolje

Verdens kjappeste tomatsaus
100 g tomatpuré
ts flaksalt
nykvernet pepper
1 ts tørket oregano
dl vann

Toppingen
100 g revet ost
rød paprika
75 g chorizo
ruccola

Slik gjør du

Ha hvetemel, salt og eventuelt tørrgjær i en bakebolle og bland det sammen. Bruker du fersk gjær, rører du den ut i vannet før du heller det i de tørre ingrediensene og rører det sammen til en deig. Legg på et lokk og la deigen stå på kjøkkenbenken i 12–18 timer.

Pensle to jernstekepanner, eller andre stekepanner som tåler å stå i stekeovnen, med olivenoljen. Husk å pensle oppover sidene på pannene også. Jeg bruker panner med en diameter på 23 cm.

Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Bruk en deigskrape til hjelp og løft opp det ene hjørnet på deigen og plasser det midt på. Gjenta med resten av hjørnene. Gjør det gjerne én runde til. Dette er med på å stramme opp deigen.

Del deigen i to like store deler. Klapp deigen utover til to rundinger og plasser dem i hver sin panne. Legg over plastfolie og la bunnene heve i 1–2 timer.

Sett stekeovnen på 230–250 grader varmluft, alt etter hvor høyt stekeovnen din går.

Ha alle ingrediensene til tomatsausen i en bolle og rør dem sammen og gjør klar toppingen.

Fordel tomatsausen og toppingen utover pizzaene. For å få varmet opp jernstekepannene skikkelig, og å få en knasende sprø bunn, bruker jeg å steke pizzaene på medium varme på en stekeplate i 3 minutter først, før jeg setter dem inn i stekeovnen og steker videre i 10–13 minutter, avhengig av varmen i stekeovnen.

Del pizzaen i passende stykker, dryss over ruccola og server!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon