Torsk med chorizo, cherrytomater og småpotet

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 45 minutter

Porsjoner: 4

Torsk med chorizo, cherrytomater og småpotet

Jeg har lært meg en super måte å steke torsk på, som garantert gir et saftig resultet. Torsk er jo en mager fisk, så den krever å ikke bli for mye stekt. Da vil den lett bli fryktelig tørr og kjedelig å spise. Fremgangsmåten du får i oppskriften, fungerer perfekt hver eneste gang!

Bacon er og blir et perfekt følge til den milde torskesmaken. Har du lyst på en liten vri, skal du prøve ut stekt chorizopølse og cherrytomater til! De særdeles smakfulle pølsebitene og de søte cherrytomatene passer veldig godt til torsken. I og med at chrorizopølse er spansk gir jeg hele retten et spansk touch når jeg bruker både kapers og sitronsaft når jeg steker torskebitene.

Chorizo er en kjempegod spansk svinepølse med masse paprikapulver i! Du får kjøpt den fra forholdsvis mild i smaken til extra picante, som biter litt fra seg. Du kan kjøpe chorizo som fersk eller speket pølse.

Ingredienser

Torsken
600 g torskefilet
1.5 ts flaksalt
4 ss olivenolje
3 ss kapers
0.25 sitron
20 g romtemperert smør
flatbladet persille

Tilbehøret
150 g chorizo
4 ss olivenolje
150 g cherrytomater
nykvernet pepper

Potetene
500 g småpotet
2 ts salt
3 ss olivenolje
1 ts flaksalt

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Kok opp vann til potetene og ha i de 2 teskjeene med salt. Kok potetene i 10 minutter. Hell av vannet og rist nok på kasserollen til at potetene blir litt frynsete på utsiden. Ikke rist så hard at de går i stykker. Hell over olivenoljen og bland det sammen. Fordel potetene utover et stekebrett og dryss over flaksaltet. Stek potetene i 15–20 minutter, til de er myke inni og gylne på utsiden. Jeg bruker en kakepinne for å sjekke om potetene er ferdige.

Skjær chorizoen i små terninger. Ha pølsebitene og olivenoljen i en stekepanne og stek på litt over medium varme i 8–10 minutter. Del tomatene i to, ha dem i stekepannen og la de steke med de siste minuttene. Dryss over litt nykvernet pepper.

Del fisken i 4 like store stykker. Dryss salt rundt det hele. La det ligge i 3–4 minutter mens du har olivenoljen i en stekepanne sammen med kapersen. La det steke på litt over medium varme i 3–4 minutter. Du kan gjerne halvveis knuse kapersen mens de stekes. Legg i fiskebitene. Stek dem i akkurat 2 minutter på hver side. Klem i sitronsaften og bland den inn sammen med oljen og kapersen. Del smøret i små terninger og fordel over fiskebitene. Legg et lokk over stekepannen og ta den av varmen. La det ligge sånn i 5 minutter. Nå skal fisken være perfekt flakete og fin!

Hakk opp persillen og dryss over ved servering.

6 kommentarer til “Torsk med chorizo, cherrytomater og småpotet”

  1. Dette må prøves! Snart er det sesong for skrei. Første gang jeg fikk chorizo til fisk, var på restaurant Slippen i Fredrikstad i fjor. Det var en fantastisk kombo! (den restauranten vet virkelig å kombinere både smak og tekstur!)

    • Ja, Slippen er en veldig fin restaurant. Alt for lenge siden jeg har vært der, så det må jeg gjøre noe med 🙂 Takk for at du minte meg på det!

  2. Super oppskrift! Elsker torsk og gikk for en luksusvariant med skreiloin. Ferske cherrytomater var veldig godt sammen med chorizo – tilførte litt friskhet. Kapers og sitron satte en ekstra spiss på torsken uten at det ble for dominerende. Det blir reprise.:)

  3. Nydelig rett, og veldig bra at du forklarer så godt fremgangsmåten. Det ble perfekt, og datteren min som ikke er så glad i fisk elsket det:) Tusen takk for oppskriften!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon